"Σταθμός - όνειδος του 21ου αιώνα" η Κοπεγχάγη

Aπογοήτευση επικρατεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη για τα πενιχρά αποτελέσματα της Συνόδου της Κοπεγχάγης όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

"Απαξιωτική" χαρακτήρισε την στάση των μεγάλων χωρών στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης ο Δημήτρης Λάλας, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

"Το αποτέλεσμα της συνόδου είναι σοκαριστικό" δήλωσε στον σταθμό μας ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος για θέματα κλιματικής αλλαγής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace.

"Σταθμό - όνειδος του 21ου αιώνα", χαρακτήρισε την Κοπεγχάγη η πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Νίκη Γουλανδρή. Όπως είπε, είναι απογοητευτικό το ότι εγκαταλείπεται ο άνθρωπος, η ζωή και ο πλανήτης από τους υπεύθυνους ηγέτες των λαών.

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ επιχείρησε πάντως να υπερασπιστεί τη συμφωνία της Κοπεγχάγης, παρατηρώντας ότι αυτοί που τηρούν μηδενιστική στάση ως προς την έκβαση της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, στην πραγματικότητα ενισχύουν όσους αρνούνται την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το Κλίμα μετά την Κοπεγχάγη είναι το θέμα της έκτακτης εκπομπής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα στις 11 το βράδυ, με τον Άρη Πορτοσάλτε και την Κατερίνα Χριστοφιλίδου.
Πηγή: skai.gr