Κλείσιμο

Τρίτη μεγάλη δενδροφύτευση στον Κοκκιναρά

Την τρίτη μεγάλη δεντροφύτευση στον Κοκκιναρά Πεντέλης, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος για την Προστασία και ανάπλαση Πεντελικού όρους.

Η δεντροφύτευση θα γίνει σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων και θα φυτευτούν 50.000 νέα δενδρύλλια. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δεντροφυτευτούν και τα 9.000 στρέμματα στον Κοκκιναρά της Πεντέλης που κάηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική.

Ο ΣΚΑΪ και ο ΣΠΑΠ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους, εθελοντές, πολίτες, σχολεία και φορείς, ώστε να πρασινίσει και πάλι η Πεντέλη.

Εκτός από τα γνωστά σύνεργα, φτυάρια και ποτιστήρια, όσοι συμμετέχουν χρειάζεται να έχουν καλή διάθεση και αγάπη για το περιβάλλον.

Σημεία συνάντησης:

Για όσους έρθουν με δικό τους μέσο μεταφοράς:

• από Κηφισιά – τέρμα οδού Ξενίας

• από Νέα Πεντέλη – τέρμα οδού Τενέδου στον Άγιο Σύλλα

Συμμετοχή στη δενδροφύτευση έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής: 

- Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η ΜΗ Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη της Ελλάδος» - Οι εργαζόμενοι στην Αμερικανική πρεσβεία και τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Green Belt .

- Φορείς και οργανώσεις από: Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Πεύκη, Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Χαλάνδρι, Νέα Πεντέλη, Εκάλη, Δροσιά, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Ραφήνα, Σταμάτα, Ροδόπολη, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ανθούσα, Αρτέμιδα και Κρυονέρι.
 
- Σχολεία: Το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου, το 1ο, 2ο και 5ο δημοτικό σχολείο και το 1ο γυμνάσιο Βριλησσίων, το 3ο, 4ο και 6ο δημοτικό σχολείο, το 1ο και 2ο γυμνάσιο Γαλατσίου, το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Διονύσου, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, το 5ο δημοτικό και 2 γυμνάσιο Χαλανδρίου.
 
- Η αεροπορική εταιρία SAS, το Σώμα Ελληνίδων Oδηγών, το σύστημα Δασοπροσκόπων, ο Αθλητικός Σύλλογος Πεντέλης, ο Σύλλογος Προστασίας Κηφισιάς, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλανδρίου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ο Περιβαλλοντικός σύλλογος Διονύσου.

- Ο Σύλλογος Προστασίας Αναδασωτέων Αττικής, ο Σύλλογος Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, ο επιμορφωτικός σύλλογος Πεντέλης, το ίδρυμα Ζήση, ο Σύλλογος Προστασίας Κτήματος Συγγρού και ο πολιτιστικός Σύλλογος Εκάλης.
Πηγή: skai.gr