Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο "Χωριό"

Για τρίτη και τελευταία ημέρα το "Χωριό της Ανακύκλωσης", που δημιούργησε ο ΣΚΑΪ και η EUROBANK με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζει τις δράσεις του στην πλατεία Συντάγματος, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους από τις 10:00 – 15:00.

Από τις 11.00-13.00 το θέατρο "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ" της Μαίρης Ιγγλέση θα παρουσιάσει το έργο "Από που παν στο Σκουπιδο...Πρασινιστάν".

Θέμα της παράστασης είναι η ανακύκλωση, η προστασία του δάσους και η ισορροπία της φύσης και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την εμπέδωση του θέματος.

Τέλος, συνεχίζεται η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με συνεργασία της Ελληνικής Lomographic Εmbassy και της gallery Μ55.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν από το πρωί της Παρασκευής, άνθρωποι όλων των ηλικιών που βρέθηκαν στο "Χωριό" είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους, αλλά και τα οφέλη της ανακύκλωσης, από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανακύκλωσης που εγκατέστησαν τα περίπτερά τους στο χώρο.

Παράλληλα, όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να φέρουν παλαιούς λαμπτήρες για ανακύκλωση (Την ενέργεια έκανε το σύστημα ΦΩΤΟΚΥΛΩΣΗ), ενώ ιδιαίτερης ανταπόκρισης έτυχε η πρωτοβουλία της ΜΚΟ "Καραβάνι της Αλληλεγγύης" για επαναπροώθηση παλαιών βιβλίων.

Στην προσπάθεια του ΣΚΑΪ και της EUROBAANK το παρών έδωσαν εννέα συστήματα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τη διαχείριση και ανακύκλωση αποβλήτων, συσκευασιών, λιπαντικών, Ορυκτελαίων, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, φωτιστικών και λαμπτήρων, φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών, καθώς και μεταχειρισμένων ελαστικών.

Εξάλλου, μία άλλη διάσταση στην εκδήλωση έδωσαν έξι φωτογράφοι: Ηλίας Κοσίντας, Αθηνά Καζολέα, Μαρίλη Κωσταντινοπούλου, Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Φουντουλάκης και Στεφανία Μιζάρα. Με τις lomo-φωτογραφίες οι καλλιτέχνες έδωσαν εικαστική διάσταση στην οπτική αντιμετώπιση των απορριμμάτων, από τους σκουπιδοντενεκέδες της Αθήνας, στις χωματερές και τα κέντρα ανακύκλωσης, ακολουθώντας το σλόγκαν "Reduce, Re-use, Recycle".

Ο ΣΚΑΪ και η EUROBANK ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, αλλά κυρίως όλους τους πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα, στηρίζοντας ακόμα μία πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πηγή: skai.gr