Η ανακύκλωση έγινε... παιχνίδι!

Μία μεγάλη γιορτή για την ανακύκλωση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, εκεί όπου μέχρι την Κυριακή θα χτυπά η "καρδιά" του χωριού της Ανακύκλωσης.

Την Παρασκευή, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέκλυσαν την πλατεία και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μαθαίνοντας ταυτόχρονα με δημιουργικό τρόπο για την ανακύκλωση, κάτι που είναι και ο μεγάλος στόχος των τριήμερων εκδηλώσεων την οποία διοργανώνουν ο ΣΚΑΪ και EUROBANK, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Τα περίπτερα από όλα τα συστήματα διαχείρισης των υλικών που υπάρχουν στη χώρα μας θα λειτουργούν την Παρασκευή έως τις 20:00, το Σάββατο έως τις 18:00 και την Κυριακή έως τις 15:00.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις δράσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου

Τα βιβλία δεν πάνε χαμένα

Πέραν όλων των άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή τη επαναχρησιμοποίησης βιβλίων, που θα λάβει χώρα αύριο Σάββατο.

Όπως εξήγησε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΜΚΟ "Καραβάνι της Αλληλεγγύης", οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να φέρουν στο Σύνταγμα παλιά βιβλία, τα οποία θα χαρίζει, με σκοπό να επαναπροωθηθούν. "Δίνουμε νέα αξία στα παλαιά αντικείμενα και νέα ζωή στα βιβλία", είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Παπαδηγενόπουλος.

"Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης" θα βρίσκεται το Σάββατο στο Σύνταγμα, τη Γλυφάδα και την Κηφισιά (στα δημαρχεία) από 08:00 – 14:00, όπου ειδικοί θα ενημερώνουν για το πρόγραμμα.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας

Όσοι βρεθούν το τριήμερο στην πλατεία Συντάγματος αξίζει τον κόπο να περιηγηθούν στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τη συνεργασία της Ελληνικής Lomographic Εmbassy και της gallery Μ55.

Έξι φωτογράφοι lomo-γραφούν για τo περιβάλλον: Ηλίας Κοσίντας, Αθηνά Καζολέα, Μαρίλη Κωσταντινοπούλου, Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Φουντουλάκης, Στεφανία Μιζάρα.

Οι lomo-φωτογραφίες δίνουν μια άλλη διάσταση στην οπτική αντιμετώπιση των απορριμμάτων, από τους σκουπιδοντενεκέδες της Αθήνας, στις χωματερές και τα κέντρα ανακύκλωσης, ακολουθώντας το σλόγκαν “Reduce, Re-use, Recycle”.
Πηγή: skai.gr