Νέο μήνυμα αισιοδοξίας για ανακύκλωση

Μαζική ήταν η προσέλευση πολιτών και στη δεύτερη δράση του ΣΚΑΪ και της Eurobank για την ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών. Συνολικά ανακυκλώθηκαν περισσότεροι από 20 τόνοι παλαιών συσκευών.

Εκατοντάδες πολίτες, καθώς και αρκετές επιχειρήσεις, έσπευσαν σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ από όλες τις μεριές της Αθήνας, από τις 8 το πρωί του Σαββάτου. Μάλιστα, η επιτυχία της δράσης ήταν τόσο μεγάλη, ώστε παρατάθηκε για μία ώρα.

Τέσσερις τυχεροί εξ όσων συμμετείχαν στην ανακύκλωση μέχρι τις 12:50, κέρδισαν, μετά από κλήρωση, δύο τηλεοράσεις LCD 46’ SAMSUNG και ένα ασύρματο set Home Cinema SAMSUNG, μία φωτογραφική ψηφιακή μηχανή Canon EOS500D, κι ένα κινητό τηλέφωνο Sony Ericsson U1i SATIO.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δράση ανακύκλωσης συσκευών, στο Μπάντμιντον στο Γουδί, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 12 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, κάτι που αναλογεί στην ποσότητα που ανακυκλώνει ένας μεγάλος δήμος της Αττικής σε διάστημα ενός μηνός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ανακύκλωσης Συσκευών Αλέξανδρος Αλούρος, επιβεβαίωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών του ΣΚΑΪ, ότι το σύστημα ειναι οργανωμένο και όλες αυτές οι συσκευές που θα συγκεντρωθούν, θα μεταφερθούν στα εργοστάσια ανακύκλωσης.

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε για τις δράσεις του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, σημειώνοντας ότι βοηθούν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το τί σημαίνει πράσινη ανάπτυξη και ποια είναι τα οφέλη της.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι "πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι στον μπλε κάδο δεν πετάμε μη ανακυκλώσιμα".

Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 13:00 μετά το μεσημέρι, η πρεσβεία της Δανίας και ο ΣΚΑΪ, διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, συζήτηση για την πράσινη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή εν όψει της συνόδου στην Κοπεγχάγη.

Θέμα της συζήτησης ήταν το πόσο μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα και να γίνει πιο πράσινη. Στο διάλογο αυτό πήραν μέρος ο πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα Τομ Νόρινγκ, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Υφυπουργός εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ “Cove” Λούης Ψυχογιός και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και παρουσιάστρια του «ΕCo news» Κατερίνα Χριστοφιλίδου. Θα συμμετάσχουν επίσης μέλη της επιστημονικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και για τρεις μέρες, ο ΣΚΑΪ και η EUROBANK οργανώνουν στο Σύνταγμα «Το χωριό της Ανακύκλωσης» με σκοπό να ενημερωθεί το κοινό για τους τρόπους ανακύκλωσης.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες ανακύκλωσης θα στήσουν από ένα περίπτερο όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τη χρησιμότητα, τα οφέλη και τους τρόπους ανακύκλωσης.

Συμμετέχουν οκτώ συστήματα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης συσκευασιών, ορυκτελαίων, συσκευασιών και αποβλήτων, αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, φωτιστικών ειδών και λαμπτήρων, φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, μεταχειρισμένων ελαστικών και αποβλήτων λιπαντικών ελαίων.

Παράλληλα, τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την ανακύκλωση μέσα από έξυπνα δρώμενα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.

Το Σάββατο (21 Νοεμβρίου) από τις 15.00 -18.00 θα γίνεται ανταλλαγή παλαιών λαμπτήρων με νέους εξοικονόμησης ενέργειας. Την ενέργεια κάνει το σύστημα Φωτοκύκλωση.

Τα περίπτερα θα λειτουργούν ως εξής:
Παρασκευή 20/11 10.00 - 20.00
Σάββατο 21/11 10.00 - 18.00
Κυριακή 22/11 10.00 - 15.00

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια της εκστρατείας του ΣΚΑΪ για την ανακύκλωση, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και καταγγελίες στο τηλέφωνο 210.48.00.101 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση skai.gr:

Υποβάλετε τις ερωτήσεις σας

Πηγή: skai.gr