"Ήρθαμε, είδαμε... καθαρίσαμε"

"Επί τάπητος" τέθηκαν την Κυριακή όλα τα προβλήματα της Σαλαμίνας, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν οι ποικίλες ομορφιές αλλά και η μακρά ιστορία του νησιού.

Το δημοσιογραφικό δυναμικό του ΣΚΑΪ αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς, τα παράπονα αλλά και τις προτάσεις φορέων και κατοίκων του νησιού που μπορεί να βρίσκεται γεωγραφικά πολύ κοντά στην Αττική αλλά από πλευράς υποδομών είναι ακόμη "μακριά"...

Νικηφόρα ήταν και η... "επιχείρηση σκούπα" για τον καθαρισμό του δάσους της Φανερωμένης που δόθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων του ΣΚΑΪ για το περιβάλλον.

 Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία "Κέρχερ" και τη δημοτική αρχή, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν δεκάδες φορείς του νησιού και πλήθος εθελοντών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς, έκανε γνωστό ότι στο νησί δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης μπάζων. Πρόσθεσε επίσης ότι ο αριθμός των κατοίκων -κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο- είναι δυσανάλογος με τις δυνατότητες που έχει ο δήμος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Εξωραϊστικών Συλλόγων Σαλαμίνας Ν. Ευθυμίου δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης των μπάζων με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

Με τη σειρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Αμπελακίων Σαλαμίνας και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Αμπελακίων Κ. Μαριδάκης τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι σε δάση της Σαλαμίνας δεν εναποτίθενται μόνο τόνοι μπάζων και σκουπιδιών, αλλά υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο παράνομων δραστηριοτήτων.

Αισιόδοξος για το μέλλον της Σαλαμίνας μετά τον καθαρισμό του δάσους της Φανερωμένης εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της "Κέρχερ" Λ. Φραντζής.

Πηγή: skai.gr