Ενθουσιώδης η συμμετοχή των πολιτών

Με το πότισμα των μικρών δέντρων που φυτεύτηκαν τον χειμώνα, στον Υμηττό και την Αιξωνή Γλυφάδας, κορυφώθηκε την Κυριακή η μεγάλη εκστρατεία του ΣΚΑΪ.

Ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή από δεκάδες συλλόγους, φορείς και εθελοντές που αξιοποίησαν τα λίτρα νερού , που είχαν αποθηκευτεί σε δεξαμενές την περίοδο των βροχοπτώσεων.

"Δίνουμε απάντηση σε όσα συνέβησαν στον Υμηττό", δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, επισημαίνοντας ότι όλοι πρέπει να προστατέψουμε με κάθε μέσο τη φύση.

Τόνισε ότι η Β΄ Ζώνη Υμηττού επιτρέπει πολλές χρήσεις και κύριο μέλημα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η δημιουργία δασαρχείου Υμηττού, όπως επίσης και η οριοθέτηση του Υμηττού.

Ανέφερε τέλος ότι επιστημονική καταμέτρηση των καταπατήσεων δεν έχει γίνει.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να αποτελέσει κρίκο στην αλυσίδα των ανθρώπων για το περιβάλλον.

Όπως είπε οι εθελοντές στέλνουν μήνυμα ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τον χειμώνα. Τόνισε επίσης ότι τα δεντράκια βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και το πότισμα συνεχίζεται.

Η εκστρατείας του ΣΚΑΪ για το πότισμα των δενδρυλλίων άρχισε στις 14 Ιουνίου από τον Κοκκιναρά.

Συνεχίστηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου στα Καλύβια και το Πάνειο Όρος και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου στον Υμηττό και την Αιξωνή Γλυφάδας.
Πηγή: skai.gr