Η επιστημονική ομάδα του Ομπάμα

"Ήρθε η ώρα για την επιστήμη να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Αμερικανικής πολιτικής", δήλωσε σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα με αφορμή τον διορισμό των νέων του επιστημονικών συμβούλων.

Σύμφωνα με το νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο, το να ακολουθήσουμε τις επιταγές της επιστήμης σε θέματα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αποτελεί το κλειδί για την επιβίωση του πλανήτη και την ευημερία των κατοίκων του.

Ο Μπαρακ Ομπαμα με αυτές του τις δηλώσεις επιχειρεί να σηματοδοτήσει την μεταστροφή της Αμερικανικής πολιτικής σε θέματα όπως το περιβάλλον.

Στο παρελθόν αρκετές φορές η πολιτική Μπους είχε κατηγορηθεί ότι λειτουργούσε με πολιτικοοικονομικά κριτήρια, αγνοώντας τις περισσότερες φορές τις παραινέσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε επίσης πόσο σημαντική είναι η γενετική έρευνα και ανακοίνωσε ότι επέλεξε τους Δρ. Έρικ Λάντερ και Χάρολντ Βάρμους ως συμπροέδρους της επιτροπής επιστημονικών συμβούλων του Λευκού Οίκου στο πλάι του Χόλντρεν.

Ο Δρ. Λάντερ είναι ιδρυτής και διευθυντής του Broad Institute, το οποίο έπαιξε ρόλο κλειδί στο σχέδιο αποκρυπτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Ο Δρ. Βάρμους, ο οποίος έχει βραβευθεί με Νόμπελ Ιατρικής, είναι πρόεδρος του νοσοκομείου Memorial Sloan-Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης.

Τέλος ο Ομπάμα διόρισε την επιστήμονα Τζέιν Λουμπσένκο, ειδική για το περιβάλλον και τη θαλάσσια οικολογία, στην ηγεσία της Διεύθυνσης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ), η οποία είναι επιφορτισμένη κυρίως με την παρακολούθηση της εξέλιξης του κλίματος στον πλανήτη και την πραγματοποίηση προβλέψεων για τις θύελλες και τους κυκλώνες. 
Πηγή: skai.gr