Οι Πρωτοπόροι που Διαμορφώνουν το αύριο : Joao Campos Silva

Ο κοινός στόχος για την συνεισφορά στον πλανήτη και τη βελτίωση της ανθρωπότητας οδήγησε στην αποκλειστική σειρά του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την ROLEX, που παρουσιάζει τις ιστορίες ξεχωριστών προσωπικοτήτων που είχαν  την δύναμη και την αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Γυναίκες και άνδρες με πρωτοποριακό πνεύμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα και ιδέες με όραμα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και αναδείχτηκαν μέσα από  το θεσμό των βραβείων της Rolex. 


Πίσω από κάθε βραβείο Rolex, κρύβεται μια συναρπαστική πρωτοποριακή ιδέα. Σε αυτό το επεισόδιο θα γνωρίσουμε τον βιολόγο αλιείας Joao Campos Silva, ο οποίος κατάφερε, όχι μόνο να σώσει ένα είδος ψαριού, που κινδύνευε με αφανισμό, αλλά να αυξήσει κ τα αποθέματα του!

Τον τελευταίο αιώνα, ο Αμαζόνιος υπέστη, μια περίοδο έντονης εκμετάλλευσης, λόγω της  αυξανόμενης ζήτησης, για τρόφιμα και φυσικούς πόρους από τις μεγάλες πόλεις. Ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη , όπως ο ποταμός Jurua, υπέφερε από τη μεγάλη μείωση, του ζωικού του πληθυσμού. Τον περισσότερο χρόνο, οι άνθρωποι πήγαιναν για ψάρεμα και επέστρεφαν άπραγοι. Ο Joao Campos Silva, πέρασε  2 χρόνια ταξιδεύοντας, σε περισσότερες από 40 κοινότητες του ποταμού Jurua. Μετά από μελέτες κατάφερε,  να  διασφαλίσει, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και να βελτιώσει το επίπεδο ζωής, των αγροτικών πληθυσμών,  μέσω της διαχείρισης, των αποθεμάτων του είδους arapaima.  
Ο Joao Campos Silva, με την αποφασιστικότητα κ το θάρρος του, αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση κ τα κατάφερε!  
  
Το επεισόδιο θα αναρτηθεί στο skaitv ενώ  για περισσότερες πληροφορίες  για τον Joao Campos Silva, επισκεφτείτε το  www.rolex.org  
 

Πηγή: skai.gr