Η σκληρή ζωή ενός υπερήρωα: Πόσα χρήματα κέρδισαν οι σαρωτικοί Avengers

Στους πλέον καλοπληρωμένους αστέρες του Χόλιγουντ συγκαταλέγονται πολλοί από τους πρωταγωνιστές των ταινιών Avengers, που λαμβάνουν χώρα στον φανταστικό κόσμο της Marvel, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 100 καλύτερα αμειβόμενων ηθοποιών που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes.

Έξι από τους πρωταγωνιστές των έργων της Marvel κατάφεραν να εισπράξουν σχεδόν 340 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ποσό που ξεπερνά τον συνολικό προϋπολογισμό πολυδιαφημισμένων κινηματογραφικών έργων.

Ο Avenger με τις μεγαλύτερες αποδοχές το 2018 ήταν ο Κρις Χέμσγουορθ, ο οποίος υποδύεται τον Θορ. Οι απολαβές – που περιλαμβάνουν κι άλλα έργα πέραν της Marvel – τόνωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό του κατά 76,4 εκατομμύρια δολάρια.

Στην δεύτερη θέση ανάμεσα στους «Εκδικητές» βρέθηκε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (’ιρον Μαν), ο οποίος εισέπραξε 66 εκατ. δολάρια. Τρίτος κατατάχθηκε ο Μπράντλεϊ Κούπερ, που προσφέρει την φωνή του στον χαρακτήρα Rocket Racoon και έκλεισε το έτος όντας πλουσιότερος κατά 57 εκατομμύρια.

Ακολούθησαν η Σκάρλετ Γιοχάνσον (56 εκατ. δολάρια), ο Κρις Έβανς που υποδύεται τον Κάπτεν Αμέρικα (43,5 εκατ.) και ο Πολ Ραντ που έχει τον ρόλο του μικροσκοπικού αλλά θαυματουργού Αντ-Μαν (41 εκατομμύρια δολάρια).

Ανερχόμενοι αστέρες της Marvel όπως η Μπρι Λάρσον, που ενσαρκώνει την Κάπτεν Μάρβελ και ο ιδιαίτερα δημοφιλής Τομ Χόλαντ, που έχει αναλάβει τον Σπάιντερμαν, δεν κατάφεραν να καταταχθούν στους 100 καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς.

Ωστόσο, όπως εξηγεί το Forbes, η παλαιότητα στην συνεργασία με την Marvel έχει μεγάλη σημασία, και εφόσον οι νεαροί ηθοποιοί συνεχίσουν να εμφανίζονται σε κερδοφόρες ταινίες οι αποδοχές τους για κάθε έργο θα αυξηθούν.

Το μεγάλο σακί με το χρυσάφι...

Τα πολλά λεφτά όμως έρχονται λίγο αργότερα, όταν ένας ηθοποιός είναι τόσο επιφανής ώστε να μπορεί να αξιώσει ποσοστό από τα έσοδα της ταινίας – ειδικά εάν πρόκειται για έργο όπου πρωταγωνιστεί ο δικός του υπερήρωας.

Όπως αναφέρει το Forbes και οι έξι αστέρες που μπήκαν στο Top 100 πέρυσι ήταν τόσο πολύτιμοι για την Marvel – καθώς είχαν συνδεθεί άρρηκτα με τους χαρακτήρες τους – ώστε μπόρεσαν να διαπραγματευτούν μερίδιο των εσόδων.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Η εφάπαξ αμοιβή του πέρυσι για το Avengers: Endgame ήταν 20 εκατομμύρια δολάρια, όμως το Forbes υπολογίζει ότι φέτος ο «’ιρον Μαν» της μεγάλης οθόνης θα εισπράξει ακόμα 55 εκατ. ως ποσοστό των κερδών. Αυτό σημαίνει πως θα έχει κερδίσει 75 εκατ. δολάρια από μία ταινία.

Φυσικά αυτές οι αμοιβές προϋποθέτουν ταινίες που είναι εξαιρετικά πετυχημένες εμπορικά.

Για το Endgame δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Παγκοσμίως οι εισπράξεις του από εισιτήρια υπολογίζονται στα 2,77 δισεκατομμύρια δολάρια. ’ρα υπάρχει αρκετή «τούρτα» για όλους.
Πηγή: skai.gr