Ένα απέραντο κινηματογραφικό πλατό του Χόλιγουντ το Σύνταγμα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μπόλικη χολιγουντιανή χρυσόσκονη έφεραν στο Σύνταγμα τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered» του σκηνοθέτη, Τζον Ντέβιντ Ουάσινγκτον, ο οποίος είναι γιος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, Ντένζελ Ουάσινγκτον.  


Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις 18:00 το απόγευμα η πλατεία Συντάγματος παραμένει κλειστή για αυτοκίνητα και πεζούς προκειμένου να διευκολυνθεί το γύρισμα που περιλαμβάνει επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ. 


«Είναι ένα πραγματικό σκηνικό Χόλιγουντ. Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα: ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο αναπτυξιακά, φορολογικά και άλλα κίνητρα επιδότησης παραγωγής, αλλά έχει και την ικανότητα, επειδή ακριβώς μπορούν να συνεργάζονται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς -από τον δήμο της Αθήνας, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το υπουργείο Υποδομών, την τοπική επιχειρηματική κοινότητα-, ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ότι πραγματικά, μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου και απαιτητικού κινηματογραφικού γυρίσματος», σχολίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered» σήμερα, στην πλατεία Συντάγματος.


Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020, και τα γυρίσματά της θα γίνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, την Αθήνα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. 



Πηγή: skai.gr - Σ.Κ