Κλείσιμο

Όταν ο «Firestarter» Kιθ Φλιντ κι oι άλλοι Prodigy εξήραν την Ελλάδα (vid)

Τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες εξέφραζαν τα μέλη του συγκροτήματος Prodigy, ο τραγουδιστής του οποίου Κιθ Φλιντ βρέθηκε τη Δευτέρα νεκρός στο διαμέρισμά του σε ηλικία 49 ετών.
 
Μάλιστα, το θρυλικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής έκανε ένα πεντάλεπτο βίντεο – αφιέρωμα, το «Thunder», που διαφήμισε, και ακόμα διαφημίζει παγκοσμίως τη χώρα μας, ενόψει της εμφάνισής τους στο Rockwave Festival της Μαλακάσας το καλοκαίρι του 2011.

Το βίντεο αρχίζει με τον ελληνικό εθνικό ύμνο, περιλαμβάνει ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ που βρίσκεται στο… στόχαστρο του συγκροτήματος, και περιλαμβάνει πλάνα από τη συναυλία των Prodigy στη Μαλακάσα, αλλά και την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

«Οι Έλληνες είναι εκφραστικοί… Πάντα περνάνε καλά» ακούγεται να λέει ένα από τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, πιθανότατα ο Κιθ Φλιντ, ένας πραγματικός «Firestarter» επί σκηνής. 



«Είναι εγγυημένο ότι μετά τη συναυλία στην Ελλάδα θα εμπνευστώ να γράψω» σχολίαζε ένα άλλο μέλος των Prodigy. 

Πάντως, η εμφάνισή τους το Μαΐο του 1995 στο θέατρο βράχων ήταν… αρκετά περιπετειώδης, όταν τζαμπατζήδες κάνουν «ντου» από τα βράχια για να μπουν μέσα στο θέατρο. H εισβολή εξελίσσεται σε πετροπόλεμο, και ο Φλιντ ξεσπάει από μικροφώνου: «Ποιος γαμ...ος πετάει πέτρες; Αν τον πιάσω θα τον σκοτώσω». Ακολουθεί συμπλοκή με την αστυνομία με τους Prodigy να αποχωρούν από τη σκηνή. 

Ο απολογισμός είναι δύο συλλήψεις, και επτά τραυματίες αστυνομικοί, με τον Τύπο και τη σχετικά καινούργια ακόμη ιδιωτική τηλεόραση  να κάνουν το… δικό τους πάρτι χάρη στη συναυλία των Prodigy.