Κλείσιμο

Fake tweet Μυρσίνης Ζορμπά "πέθανε" τον Κώστα Γαβρά. Ζορμπά: Με χάκαραν

Σύγχυση και επικοινωνιακό χάος προκάλεσε ανάρτηση από λογαριασμό με τα στοιχεία της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά στον οποίο υπήρχε ανάρτηση σχετική με τον θάνατο του Κώστα Γαβρά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του λογαριασμού η οποία είναι γραμμένη στα Αγγλικά αναφέρει: "Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα".





Και οι αναρτήσεις 














Λίγα λεπτά αργότερα στον ίδιο λογαριασμό με νέα ανάρτηση απέδωσε την αρχική ανάρτηση σε λογαριασμό hoax Ιταλού δημοσιογράφου.











Όπως είναι λογικό μετά την ανάρτησή της υπουργού δημιούργησε σύγχυση τόσο σε Ελληνικά όσο και σε Διεθνή μέσα τα οποία έσπευσαν να αναπαράξουν την είδηση.

 Δείτε σχετικές αναρτήσεις






Η Υπουργός λίγα λεπτά αργότερα μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως ο λογαριασμός της χακαρίστηκε και υπογράμμισε πως ο λογαριασμός που μετέδωσε την είδηση είναι ψεύτικος. Η κα. Ζορμπά σημείωσε επίσης "αυτό που μπορώ να κάνω τώρα είναι η διάψευση και να απευθυνθώ στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος". 

Σημειώνεται πως πριν από μερικά λεπτά ο λογαριασμός ο οποίος σύμφωνα με την υπουργό "χακαρίστηκε" έχει κατέβει από το Twitter 




Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».
Πηγή: skai.gr