Περισσότερες ταινίες με γυναίκες Σούπερ - ηρωίδες θέλει να γυρίσει η Μάρβελ

Εν όψει της προβολής της νέας ταινίας υπερηρώων της Μάρβελ, « Αnt-Man and the Wasp» ,αντικείμενο συζήτησης, έχει αποτελέσει το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ταινία του είδους , στην οποία και πρωταγωνιστεί γυναικείος χαρακτήρας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Marvel Studios Kevin Feige σε ανακοίνωση του τον τελευταίο μήνα εξέφρασε την πρόθεση της εταιρείας να προωθήσει περισσότερο το γυναικείο φύλο μέσα από τις ταινίες της, γεγονός που έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως σημαντική πρωτοβουλίας καθώς η εταιρεία έχει κατηγορηθεί πολλάκις στο παρελθόν για τάσεις παραγκωνισμού των γυναικείων ρόλων.

‘Όλα αυτά φυσικά, στον απόηχο του σάλου που είχε ξεσπάσει το 2015, όταν σε ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ στελεχών της Sony και του προέδρου της Μarvel, Isaac Perlmutter η οποία και διέρρευσε, ο τελευταίος φαίνεται να υποστηρίζει σθεναρά την άποψη ότι οι ταινίες με σούπερ ηρωίδες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι καταδικασμένες στην αποτυχία.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως πως το ζήτημα της μειωμένης γυναικείας παρουσίας, δεν αφορά μόνο την Μarvel.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις 100 κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ταινιών, υπολογίζεται πως μόνο ένα 16% στο σύνολο των εργαζόμενων, σε διάφορες θέσεις, είναι γυναίκες, ενώ μόνο ένα 24% των σεναρίων αφορά κατ΄ αποκλειστικότητα γυναικείους ρόλους.

ΠΗΓΗ:BBC
Πηγή: skai.gr/BBC