Την Τρίτη στην Ιρλανδία η κηδεία της τραγουδίστριας των Cranberries

Την προσεχή Τρίτη, στην Ιρλανδία, θα κηδευτεί η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Cranberries Ντολόρες Ο΄Ριόρνταν, που απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 46 ετών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων της Ιρλανδίας.

Η κηδεία θα τελεστεί την Τρίτη στις 11.30 το πρωί στον ιερό ναό Saint-Ailbe στο Μπαλιμπρίγκεν (νοτιοδυτικά), μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 18 χλμ από το Λίμερικ, όπου ιδρύθηκε το δημοφιλές συγκρότημα της ροκ μουσικής.

Μετά την τελετή θα ακολουθεί η «ταφή παρουσία μονάχα της οικογένειας» επισήμανε η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων της Ιρλανδίας σε ένα δελτίο τύπου.

Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει την Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ του Λίμερικ, από τις 12.30 έως τις 16.00, και «η σορός της εκλιπούσας θα μεταφερθεί στον οίκο κηδειών Cross, στο Μπαλινίτι, στην κομητεία Λίμερικ, τη Δευτέρα, από τις 16.00» τοπική ώρα.

Οι επίσκοποι διευκρινίζουν ότι στην εκκλησία Saint-Ailbe, χωρητικότητας 200 ανθρώπων, θα μπορούν να προσέλθουν «αυστηρά η οικογένεια και οι στενοί φίλοι» της θανούσας. Ζήτησαν από τα ΜΜΕ να μην εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού ή στον προαύλιο χώρο, επισημαίνοντας ότι θα οριστεί ένας χώρος για τους δημοσιογράφους.

Η κηδεία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Limerick FM.
Πηγή: skai.gr