To Τέρας κι Εγώ για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Πρόβα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζεται στο Θέατρο Πρόβα το συγκλονιστικό μπέστ σέλλερ του Σταμάτη Μαλέλη «Το Τέρας κι Εγώ». Το έργο παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία και έλαβε εξαιρετικές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς.

Το έργο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Τεχνών με το πρώτο βραβείο ΝΙΚΟΣ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ως το καλύτερο έργο της περιόδου 2016-2017.

«Το Τέρας κι Εγώ» αναφέρεται στην συναρπαστική ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία, που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, τη μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό και τον τρόπο που λυτρώνεται.

Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσόγκας
Διασκευή: Σωτήρης Τσόγκας, Γιάννης Ζέρβας
Εικαστική επμέλεια: Μαίρη Ραζή
Ζωγραφική σκηνικού: Μανώλης Δασκαλάκης
Κοστούμια: Χαρά Μποτσιβάλη
Μουσική: Νίκος Χαριζάνος
Video art: Παναγιώτης Τσάγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεκταρία Χουβαρδά

Παίζουν οι: Σωτήρης Τσόγκας, Μαίρη Ραζή, Κυριάκος Ντούμος, Κοραλία Τσόγκα

Στα video της παράστασης εμφανίζονται οι: Σταμάτης Μαλέλης, Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Γιούλη Πεζοπούλου, Κοραλία Τσόγκα, Ειρήνη Αντωνίου, Βανέσσα Αραπάκη. Εκφωνούν ο Μέμος Μπεγνής και οι μαθητές της Δραματικής Σχολής «Πρόβα» Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Παντελιάς.

INFO παράστασης
Κάθε Τετάρτη στις 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: γενική είσοδος 15€, άνεργοι-φοιτητικά 10€
Προσφορά: μέχρι τις 31/10 αγορά μέσω www.viva.gr 8€
Διάρκεια Παράστασης: 110’

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΒΑ

Τηλ. 210 8818326
Αχαρνών & Ηπείρου 39, Αθήνα
www.prova.gr

Σημείωμα του συγγραφέα
Το βιβλίο, η αυτοβιογραφία μου η μάχη με το τέρας συγκίνησε πολλούς. Αρκετούς από αυτούς τους έκανε να δουν διαφορετικά τη ζωή. Μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας θεώρησε ότι βοηθήθηκε.
Οι περισσότεροι γιατί πήραν το κουράγιο να πάνε σε έναν ειδικό. Άλλοι γιατί κατάλαβαν ότι η επαγγελματική επιτυχία δεν οδηγεί κατ’ ανάγκην στην ευτυχία.
Άλλοι γιατί συνειδητοποίησαν ότι η ζωή είναι αλλού. Πολλοί, ότι είναι και εκατομμύρια άλλοι, που ζουν στο ίδιο σκοτάδι. Αλλά οι περισσότεροι άρχισαν να νιώθουν καλύτερα ότι μπορούν να νικήσουν το τέρας και να ζήσουν.
Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου μου αλλά και το σάιτ που δημιουργήσαμε για την αντιμετώπιση τη κατάθλιψης του kontasou.com μου δημιούργησε την αίσθηση ότι απαιτείται και μια άλλου είδους επικοινωνία. Ίσως δεν φτάνουν τα μηνύματα και οι επιστολές. Χρειάζεται και κάτι περισσότερο. Έτσι και μετά από πολλές ώρες συζητήσεων με τους αγαπημένους μου φίλους αποφασίσαμε την μεταφορά στο θεατρικό σανίδι.
Πολύ δύσκολη υπόθεση. Το φοβήθηκα αρκετά. Η ανησυχία μου εξανεμίστηκε από τις πρώτες πρόβες όταν είδα τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και φίλους να έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Τώρα νιώθω ότι η επικοινωνία μου μ ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο είναι πλήρης.
Μακάρι και η θεατρική παράσταση που ανεβαίνει με πολύ κόπο και μεράκι από την ομάδα του Θεάτρου Πρόβα να πετύχει αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.
Ας φροντίσουμε και λίγο τη ζωή μας. Δεν είναι για πέταμα.

Σταμάτης Μαλέλης

Πηγή: skai.gr