Περιστέρη: Έβαλαν ακόμα και φρουρό για να μην μπαίνω στην Αμφίπολη

Απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του υπουργείου Πολιτισμού δηλώνει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, που έγινε γνωστή διεθνώς από τις ανασκαφές της στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη στον ιστότοπο thessnews.gr. έβαλαν ακόμη και φύλακα για να της απαγορεύσει την είσοδο στο μνημείο.

Όπως λέει μάλιστα η κ. Περιστέρη πρόκειται για μικροψυχία σημειώνοντας ότι η ίδια έχει ξενυχτίσει εκατοντάδες φορές στη συγκεκριμένη ανασκαφή.

Παράλληλα, η κ. Περιστέρη εκφράζει τους φόβους της για το μνημείο σημειώνοντας ότι εάν δεν γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και στερέωσης, τότε το μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί.

Τονίζει ότι το μνημείο θα πρέπει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να διασωθεί αλλά και να αναδειχθεί.

Αναφέρει μάλιστα ότι καθυστερούν πολύ
στο υπουργείο Πολιτισμού οι μελέτες για τα απαραίτητα έργα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δηλώνει πάντως ότι τελικά βρήκε τον τρόπο να μπει και τονίζει ότι το μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στον Ελληνισμό. Σημειώνει όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν προσπάθειες, αγώνες, αγωνίες και επιστημονικές διαδρομές.
Πηγή: skai.gr