Κλείσιμο

Αφοπλιστικό χιούμορ από το Charlie Hebdo δύο χρόνια μετά τη σφαγή

Με «αφοπλιστικό» μαύρο χιούμορ «γιορτάζει» το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo την επικείμενη δεύτερη επέτειο από την ένοπλη επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών στα γραφεία του στο Παρίσι, η οποία κατέληξε στο θάνατο 12 ανθρώπων.

Στο εξώφυλλο του έκτακτου τεύχους του που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, το Charlie Hebdo εικονίζει έναν γελαστό άνδρα να αναφωνεί «2017, επιτέλους το τέλος του τούνελ» κοιτώντας όμως μέσα στην κάννη του όπλου ενός γενειοφόρου τζιχαντιστή.

Η επίθεση στο Charlie Hebdo «εγκαινίασε» ένα κύμα τρομοκρατικών χτυπημάτων από ισλαμιστές στην Ευρώπη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους την τελευταία διετία.

Η επίθεση στα γραφεία του περιοδικού, στις 7 Ιανουαρίου του 2015, εξόντωσε πολλούς από τους κορυφαίους σκιτσογράφους του. Το φετινό εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από έναν από τους νεότερους καλλιτέχνες του περιοδικού, το αποκαλούμενο Foolz.

Η σφαγή διαπράχθηκε από τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, στο όνομα του βραχίονα της αλ-Κάιντα στην Υεμένη. Έπεσαν νεκροί δύο ημέρες αργότερα μετά από πολιορκία και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στα περίχωρα του Παρισιού.
Πηγή: skai.gr