Ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας για το φετινό φεστιβάλ μπύρας «Oktoberfest»

Υπό την απειλή της τρομοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το φετινό Οktoberfest στη Γερμανία, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του μεγάλου φεστιβάλ μπύρας.

Το μεγαλύτερο γερμανκό φεστιβάλ μπύρας, για πρώτη φορά θα αποκτήσει φράχτες και συρματοπλέγματα ώστε οι επισκέπτες να σχηματίζουν ουρά και να διέρχονται των ελέγχων ασφαλείας. 

Υπολογίζεται ότι έξι εκατομμύρια άνθρωποι θα παραστούν στο μεγάλο αυτό γεγονός του Μονάχου, διάρκειας 17 ημερών, το οποίο ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η ανατολική Γερμανία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επλήγη από μια σειρά επιθέσεων, χωρίς βέβαια όλες αυτές να σχετίζονται με πολιτικά κίνητρα.

«Δεν διακρίνουμε κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο εν όψει του Oktoberfest αλλά σίγουρα αυτό το διεθνούς φήμης φεστιβάλ αποτελεί πιθανό σημείο επίθεσης τρομοκρατών» δήλωσε ο βαυαρός Υπουργός Εσωτερικών Χοακίμ Χέρμαν.

Από τον χώρο του φεστιβάλ θα αποκλειστούν τα μεγάλα σακίδια πλάτης και οι μεγάλες τσάντες και επιπλέον περισσότεροι αστυνομικοί από ότι συνήθως θα είναι σε υπηρεσία ενώ περίπου 450 φύλακες ασφαλείας και 29 κάμερες θα διατεθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Πηγή: BBC - skai.gr