Σε δημοπρασία το "άγιο δισκοπότηρο" των Beatles

Ένας εξαιρετικά σπάνιος δίσκος των Beatles ο οποίος ηχογραφήθηκε το 1962, πριν ακόμη το συγκρότημα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί στο Λονδίνο.
Ο συγκεκριμένος δίσκος των οποίο οι ειδικοί τόσο της μουσικής όσο και των παλιών αντικειμένων αποκαλούν στα βρετανικά μέσα «άγιο δισκοπότηρο της μουσικής» είναι πιθανό να ξεπεράσει τις 10.000 λίρες.

Ο συγκεκριμένος δίσκος περιέχει δύο μόλις κομμάτια του συγκροτήματος, στη μία πλευρά το Hello Little Girl, το οποίο υπογράφει ο Τζών Λένον και στη δεύτερη πλευρά το «til there was you» από τον Paul McCartney. Ο δίσκος βρισκόταν για περισσότερα από 50 χρόνια σε ένα από τα διαμερίσματα του Les Maguire, διάσημου σαξοφωνίστα του συγκροτήματος Gerry & the Pacemakers και όπως τόνισε ο ίδιος του τον είχε κάνει δώρο ο μάνατζερ των σκαθαριών Brian Epstein.

Ο Les Maguire σε δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα υπογράμμισε πως ο δίσκος είναι σε άριστη κατάσταση και μόλις πρόσφατα τον βρήκε όταν μετακόμισε κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως αποφάσισε να τον δωρίσει στην εγγονή του η οποία σκοπεύει να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει ένα δικό της διαμέρισμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι πιθανότατα μοναδικό κομμάτι ηχογράφησης.
Πηγή: Πηγή: BBC Επιμέλεια: Γιάννης Χαραμίδης