Το Octoberfest ξαναχτυπά με 6 εκατομ. επισκέπτες

Ξεκίνησε και φέτος το Octoberfest με το χρίσμα του δημάρχου του Μονάχου και τις δυο του σφυριές στην κάνουλα του πρώτου βαρελιού που άνοιξε για να σηματοδοτήσει την έναρξη του θρυλικού φεστιβάλ, της μεγαλύτερης γιορτής της μπύρας.

Πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες αναμένεται φέτος να παραστούν σε αυτήν την γιορτή προκειμένου να απολαύσουν την εκλεκτή μπύρα, τα λαχταριστά εδέσματα αλλά και τις όμορφες σερβιτόρες που είναι ντυμένες με παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.


Δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται οι επισκέπτες παρά την εκτίναξη των τιμών της μπύρας. Το μεγάλο ποτήρι άγγιξε τα 10-11 ευρώ και αρκετοί επισκέπτες έχουν ήδη κάνει τις οικονομίες τους για να μπορέσουν να μην στερηθούν την αγαπημένη τους μπύρα.

Παρόλο που το Oktoberfest ξεκίνησε πριν από 205 χρόνια, αυτή είναι η 182η διοργάνωση του θεσμού αφού η μεγάλη αυτή γιορτή ακυρώθηκε αρκετές φορές λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων, δύο επιδημιών χολέρας όπως και της εισβολής του Ναπολέοντα στη Βαυαρία.



Ευτυχώς για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους ίδιους τους επισκέπτες, θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στο χώρο ώστε οι μεθυσμένοι επισκέπτες να μην ενοχλήσουν κανέναν ούτε τους 20.000 πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη γερμανική πόλη τις τελευταίες εβδομάδες...



Πηγή: skai.gr