Κλείσιμο

Παρέλαση καλλιτεχνών σε εκδήλωση για τον David Lynch με την Kid Moxie στο Mysteries of Love

Με αυτό το “τιτίβισμα” ο ίδιος ο Ντέηβιντ Λιντς έδωσε τα καλά νέα στους απανταχού θαυμαστές του για την επιστροφή στη μικρή οθόνη, μετά από 25 χρόνια, της σειράς Twin Peaks, ύστερα από συζητήσεις που κράτησαν πάνω από ένα χρόνο και που -προς στιγμήν- κόντεψαν να καταλήξουν σε ναυάγιο.



Σε μία από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του, τη νύχτα της πρωταπριλιάς, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα αυτό, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εκείνη τη βραδιά προτίμησε να δώσει το λόγο σε μία πλειάδα μουσικών και δημιουργών που εμφανίστηκαν στο θέατρο του Ace Hotel με αφορμή την επέτειο των δέκα ετών από την ίδρυση του David Lynch Foundation, του φιλανθρωπικού ιδρύματος που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και στόχο έχει την εισαγωγή του υπερβατικού διαλογισμού σε σχολεία, αλλά και την ενημέρωση για τα οφέλη του.

Περίπου χίλιοι εξακόσιοι -τυχεροί- θεατές είδαμε να περνούν από μπροστά μας πάνω από 35 χρόνια μουσικής και κινηματογράφου όπως τα οραματίστηκε και τα δημιούργησε ο David Lynch. Και ήταν μία βραδιά που είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο ίδιος ο σκηνοθέτης επέλεξε να προβληθεί ένα και μοναδικό βίντεο το οποίο έκανε την πρεμιέρα του, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο για την KID MOXIE, κατά κόσμον Ελένη Χαρμπίλα. Το μουσικό έτερον ήμισυ του ιδιόρρυθμου σκηνοθέτη, ο συνθέτης ‘Αντζελο Μπανταλαμέντι θέλησε να ρετουσάρει το διάσημο Mysteries Of Love, από την ταινία Blue Velvet και επέλεξε τη φωνή της Ελένης Χαρμπίλα. Η KID MOXIE ήταν μάλιστα αυτή που εμπνεύστηκε το ονειρικό και αναπάντεχο βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή του event, βάζοντάς μας στην ατμόσφαιρα των ταινιών του Λιντς, μέσα από τη δική της δημιουργική ματιά.



Στη σκηνή λίγο αργότερα ανέβηκε ο ίδιος ο Αντζελο Μπανταλαμέντι. Απευθυνόμενος στο κοινό του, μεταξύ των οποίων και ο Ντέηβιντ Λιντς, περιέγραψε την ιδιαίτερη σχέση του με τον σκηνοθέτη, κάθισε στο πιάνο και ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το Laura’s Palmer theme από το Twin Peaks.

Displaying ELENA AND DAVID LYNCH.jpg

O David Lynch με την Kid Moxie 

Η συνέχεια της βραδιάς ήταν ακόμα πιο ονειρική, καθώς προς το κέντρο της σκηνής βαδίζει η Rebekah Del Rio. “Silencio” μας λέει κι είναι το “σήμα” για το τραγούδι -σήμα κατατεθέν για πολλούς- της ταινίας Mulholland Drive, το Llorando. Και πριν ρίξει πάνω μας βαριά τη σκιά της η “ατμόσφαιρα Lynch”, εμφανίστηκε ο Moby παίζοντας στα bongos το Go, κομμάτι βασισμένο στην υποβλητική μουσική του Twin Peaks που “έκλεψα, σε αντίθεση με όσους εμπνεύστηκαν ή επηρεάστηκαν από τη σειρά”, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε.

Αυτή η σπάνια παρέλαση δημιουργών από διαφορετικά μουσικά είδη αλλά και γενιές, είχε το πιο εντυπωσιακό φινάλε, όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι Duran Duran. Μόλις μερικούς μήνες πριν -το Σεπτέμβριο- είχε γίνει η πρεμιέρα του documentary “Duran-Duran Un-staged” σε σκηνοθεσία -ποιου άλλου;- του David Lynch. Ο Simon Le Bon εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας ένα εντυπωσιακό και εκκεντρικό πορτοκαλί κοστούμι και ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το Chauffeur. Στο Hungry Like The Wolf όλοι οι θεατές πλέον ήταν όρθιοι τραγουδώντας και χορεύοντας.

Στο after party παρόντες ήταν όλοι οι δημιουργοί που συμμετείχαν σε αυτήν την εκδήλωση. Ο Simon Le Bon τράβηξε επάνω του τα περισσότερα βλέμματα και τα φλας, σαν να μην πέρασε στιγμή από τη δεκαετία του ’80 που μεσουρανούσε το συγκρότημά του.‘Αλλωστε ο χρόνος που πέρασε από πάνω του δεν του έχει στερήσει το παραμικρό από τη γοητεία του. Η Ρεμπέκα Ντελ Ρίο συνομιλούσε με τον Λιντς και στο πηγαδάκι προστέθηκε και η δική μας, η KID MOXIE, με τον σκηνοθέτη να την χαιρετά και, κρατώντας της το χέρι, να της δίνει συγχαρητήρια για το βίντεο της “Mysteries Of Love”. Ο Αντζελο Μπανταλαμέντι καληνύχτισε λίγο μετά κι όπως μου αποκάλυψε η Ελένη Χαρμπίλα η βραδιά έκλεισε με την παρέα της, στην οποία προστέθηκε και ο τραγουδιστής των Duran-Duran, να τρώνε κατάκοποι μερικά τάκος από ένα food truck που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο θέατρο.

Αυτός ήταν ο επίλογος μιας μουσικής βραδιάς που ανάλογη μάλλον θα αργήσει να ξαναγίνει στην Πόλη των Αγγέλων. 


Πηγή: της Γιώτας Μιχαλοπούλου, Λος Αντζελες