Athens Museum Pass: Ένα καινοτόμο «διαβατήριο» στον Πολιτισμό

Σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός αναβαθμίζεται διαρκώς, το Athens Museum Pass, ένα καινοτόμο "διαβατήριο" στον Ελληνικό Πολιτισμό, στοχεύει στην προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών, που θα παροτρύνουν τον κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί έξι πολύ σημαντικά Μουσεία της Αθήνας, να γνωρίσει τη μοναδικότητα του Πολιτισμού μας, να συνειδητοποιήσει την αδιάλειπτη ιστορική του συνέχεια και τη συμβολή του στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Συγκεκριμένα, το Β’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, με σύνθημα  "Discover more, spend less", δημιούργησε ένα καλαίσθητο έντυπο μεταφρασμένο σε εννέα γλώσσες, ο κάτοχος του οποίου μπορεί να επισκεφθεί:

-Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,
-Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο,
-Το Νομισματικό Μουσείο
-Το Επιγραφικό Μουσείο
-Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
-Το Μουσείο Μπενάκη

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Athens Museum Pass είναι καινοτόμο στον τομέα του Ελληνικού τουρισμού, καθώς παρόμοιο προϊόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές ή μη χώρες. Ταυτόχρονα, ως προϊόν εκφράζει το όραμα ανάδειξης της Αθήνας σε μία σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Μητρόπολη, κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Με τον τρόπο αυτό, το Β’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης ευελπιστεί να συμβάλει στην προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του Ελληνικού τουρισμού.

Η παρουσίαση του Athens Museum Pass είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Megaron Plus και θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στις 3 Μαΐου στις 7μ.μ. Θα μεταδοθεί live streaming από το δίκτυο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας.

Το προϊόν αυτό αναπτύχθηκε μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος της "Εικονικής Επιχείρησης" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων του Junior Achievement, που πραγματοποιείται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:

Ο κύριος Βασίλειος Λαμπρινουδάκης ομότιμος καθηγητής της κλασσικής Αρχαιολογίας
Η κυρία Ανθή Καλομοίρη υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σ.Ε.Ν για την αποστολή και τους στόχους του Σωματείου.
Η κυρία Ελένη Ιωάννου Οικονομολόγος, καθηγήτρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων σχολείων Εκάλης και υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος της «εικονικής επιχείρησης»

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Athens Museum Pass από τη μαθητική ομάδα.

Ομιλία της κυρίας Ευγενίας Κυριαζοπούλου Διευθύντριας του Β΄Αρσακείου- Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Τέλος, την εκδήλωση θα κλείσει ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η χορωδία GraduArti ( Απόφοιτοι Αρσακείων-Τοσιτσείων σχολείων) υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη με τραγούδια της Αθήνας.
Πηγή: skai.gr