Οινόραμα 2015 και με έκθεση ελαιολάδου

Για μια ακόμη χρονιά θα έχουμε τη δυνατότητα να παρευρεθούμε στην γνωστή πια έκθεση κρασιού "Οινόραμα",  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο στις 7-9/3. Μαζί έρχεται και η Athens Wine week, η οποία γίνεται για να μας προϊδεάσει ξεκινώντας από τη 1/3, με μια σειρά οινικών εκδηλώσεων.

Απευθυνόμενο τόσο σε οινόφιλους όσο και σε επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού, το Οινόραμα επιστρέφει φέτος συγκεντρώνοντας πάνω από 130 οινοποιεία και παρουσιάζοντας νέες κυκλοφορίες, σημαντικές φιάλες του ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα. Για πρώτη φορά, στην έκθεση θα υπάρχουν και ελαιόλαδα Ελλήνων οινοποιών.

Το Οινόραμα έδωσε την ευκαιρία σε τριάντα καλλιτέχνες να μεταμορφώνουν ισάριθμα βαρέλια τύπου «barrique» των 225 lt σε έργα τέχνης, και να τα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της έκθεσης, που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 7, 8 και 9 Μαρτίου 2015. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η κα Ίρις Κρητικού.

Παράλληλα από τη 1/3 θα ξεκινήσει και η Athens Wine Week, η οποία θα μας δώσει το έναυσμα και θα μας παρακινήσει να το ψάξουμε περισσότερο μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης,  wine restaurants και wine bars. Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε γευσιγνωσίες, πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις και εκθέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο www.athenswineweek.gr
Πηγή: skai.gr