Σιγεί έπειτα από 72 χρόνια η "Φωνής της Αμερικής" - Στον ΣΚΑΪ η τελευταία εκπομπή

Μια ελληνική φωνή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ακουγόταν σε όλο τον κόσμο, θα σιγήσει μετά από επτά και πλέον δεκαετίες. Πρόκειται για την Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» (Voice of America) που θα πάψει να εκπέμπει μετά από 72 χρόνια λειτουργίας. Η Ελληνική Υπηρεσία είναι μια από τις ιδρυτικές υπηρεσίες της Φωνής της Αμερικής.

Η ιστορική τελευταία εκπομπή μεταδίδεται την Τρίτη στις 6.30 το πρωί από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Πέρα από την ανάδειξη και προβολή θεμάτων που αφορούσαν την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, η Ελληνική Υπηρεσία της «ΦτΑ» έδινε βήμα έκφρασης σε προσωπικότητες του Ελληνισμού στο χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης, του πολιτισμού και των γραμμάτων.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι της «Φωνής της Αμερικής» είχαν καταφέρει να αναβαθμίσουν σημαντικά την Ελληνική Υπηρεσία, προσφέροντας πολλές δυνατότητες ενημέρωσης (ιστοσελίδα, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ελληνικής Υπηρεσίας, «περιορισμοί στον προϋπολογισμό που διατίθεται για την λειτουργία του ειδησεογραφικού οργανισμού οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση». Η Ελληνική Υπηρεσία είναι μια από τις ιδρυτικές υπηρεσίες της Φωνής της Αμερικής. Ξεκίνησε την λειτουργία της το 1942 και από τότε καλύπτει διεθνείς εξελίξεις, καθώς και το πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο».
Πηγή: skai.gr