Mount Kimbie, Wild Beasts, Vitalic και πολλοί ακόμα στο Plissken Festival 2014

To Plissken Festival επιστρέφει στις 6 & 7 Ιουνίου του 2014 στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κοσμού με το πιο εντυπωσιακό line-up της έως τώρα πορείας του, στο κορυφαίο μουσικό ραντεβού του καλοκαιριού.

To Plissken Festival επανέρχεται για 4η χρόνια ανακοινώνοντας 43 ονόματα που θα καταλάβουν τα stages του Κτιρίου 56 για ένα μουσικό διήμερο το οποίο αναμένεται να συζητείται για καιρό. Oι Black Lips, Fuck Buttons, 65daysofstatic, Damien Jurado, Girls Against Boys, Fink, The Soft Moon, No Age, Dirty Beaches, Cooly G, Nadia Ksaiba, Nightmare Air, beGun, D/R/U/G/S, Eagles For Hands, Crocodiles, Lifelike, Seams, Mount Kimbie, Wild Beasts, Vitalic, Wooden Shjips, Suuns, Shackleton, Nightmares on Wax, Deadbeat, Imam Baildi Soundsystem, Say Lou Lou, Dub Pistols, Djuma Soundsystem, Son Lux, Raketkanon, Saint Pepsi, Tijuana Panthers, Ghost Culture, Mickey Lightfoot, Kyoka, Plastic Flowers, Bombing the Avenue, Pad Trio, A Victim of Society, The Noise Figures, Dotmessage επιβεβαιώνουν ότι το Plissken Festival 2014 θα προβάλλει μέσα σε δυο μέρες το πιο δυναμικό lineup που’χει ανακοινώσει μέχρι σήμερα, με ένα από τα πιο συναρπαστικά και πολυσυλλεκτικά προγράμματα της χρονιάς.

Εγκαινιάζοντας την προσθήκη εξωτερικών stages, και εμπλουτίζοντας την γκάμα των παράλληλων δραστηριοτήτων και παροχών του με special events, το Plissken μεγαλώνει και φέτος υπόσχεται να χαρίσει μια ανεπανάληπτη 360 ψυχαγωγική εμπειρία σε όσους παρευρεθούν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα special events και τις δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εντός ενός δραστήριου 2013, το τέλος του έτους βρήκε το Plissken με σημαντικές διακρίσεις στην κατοχή του. Ανάμεσα τους το βραβείο Commended Greener Festival Award 2013 που το κατοχυρώνει ως ενα απο τα πιο “πράσινα” φεστιβάλ παγκοσμίως - διάκριση που απονέμεται πρώτη φορά σε Ελληνική διοργάνωση - , η υποψηφιότητα στις κατηγορίες Best Small και Βest Indoor Festival των European Festival Awards, καθώς και η συμπερίληψή του στη λίστα με τα καλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού για το 2013 απο το Pitchfork.

Με τις προηγούμενες εκδοχές του Plissken να περιέχουν ονόματα απ’το ευρύτερο φάσμα της μουσικής όπως τον πρωτοπόρο της Βρετανικής underground techno, Andrew Weatherall μέχρι τους νεο-ψυχεδελικούς Ισλανδούς rockers, Dead Skeletons (οι οποίοι πραγματοποιήσαν τo πρώτο live στην ιστορία τους στο Plissken 2012) και απο την εκκεντρική περσόνα της electroclash, Peaches, μέχρι την ισoπεδωτική hardcore hip hop των Death Grips, τα stages του Plissken έχουν φιλοξενήσει πάνω απο 80 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων: Ο Ebo Taylor, οι These New Puritans, οι Girls Names, ο Michael Rother, ο XXYYXX, οι Triggerfinger, οι The Notwist, οι Truckfighters, οι Forest Swords, ο Alexander Robotnik, ο King Krule, οι Brandt Brauer Frick, ο Shigeto, ο Kidnap Kid και πολλοί άλλοι.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Kτίριο 56 του πολιτιστικού κέντρου Ελληνικός Κόσμος, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014.





Tα διήμερα εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 50 ευρώ, ενώ διατίθενται πρός πώληση και μεμονωμένα εισιτήρια των 30 ευρώ για την κάθε ημέρα ξεχωριστά. 

Περισσότερες πληροφορίες http://www.plisskenfestival.gr/

Πηγή: skai.gr