Κλείσιμο

Τέσσερις καλλιτέχνες σε αναζήτηση της λεπτής γραμμής μεταξύ ορατού και αοράτου...

Έχοντας ως βάση την εκδοχή ότι ο καλλιτέχνης αποτελεί τον μεσάζοντα ανάμεσα στην ορατή πραγματικότητα και στον αόρατο κόσμο, η έκθεση ‘NATUS’, εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Art Zone 42, στις 8.00 μ.μ. και διαρκεί έως 18 Ιανουαρίου 2014.

Η γκαλερί παρουσιάζει τέσσερις εικαστικούς, τον Δημήτρη Βάλλα, τον Τάσο Δήμου, τον Δημήτρη Θεοδώρου και τη Μυρτώ Σαμουηλίδη, οι οποίοι ασχολούνται με το φυσικό τοπίο, άλλοτε αποδεσμευμένο από την ανθρώπινη παρουσία και άλλοτε διαμορφωμένο με την υποψία αυτής. ‘NATUS’ στα λατινικά σημαίνει ‘εκείνο που έχει γεννηθεί, ανασταίνεται ή φύεται’.


Η περίοδος των Χριστουγέννων και το πνεύμα των γιορτών εκφράζουν - εκτός από την ανάγκη για ανθρώπινη συναναστροφή - και την έμφυτη διάθεση του ανθρώπου να διερευνήσει την προέλευσή του και να συνδεθεί με το τοπίο γύρω του. Διενεργώντας μια εσωτερική ανασκόπηση, ανατρέχει στις ρίζες του και ενσωματώνεται στο φυσικό του περιβάλλον.

Με ποιον τρόπο όμως έρχεται πιο κοντά με τη φύση και το τοπίο και κυρίως, πως αντιλαμβάνεται ένας καλλιτέχνης τη σύνδεση του ατόμου με το φυσικό στοιχείο; Ποιες παραμέτρους ανακαλύπτει ο ίδιος, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεται ο ‘κοινός’ οφθαλμός;

Η έκθεση καλεί τον θεατή να γευτεί μια αλήθεια, μορφοποιημένη μέσα από υπαρκτά και φαντασιακά χρώματα. Τον ωθεί να ταξιδέψει σε έναν κόσμο, στον οποίο το υποσυνείδητο και η συνείδηση μπλέκονται όμορφα και άναρχα μεταξύ τους, σε μελωδίες που συνθέτει ο ψυχισμός του καλλιτέχνη.

Η ονειρική και εντυπωσιακή φύση του Τάσου Δήμου, τα εσωτερικά και πνευματικά τοπία της Μυρτώς Σαμουηλίδη, η αφαιρετική απεικόνιση της πόλης του Δημήτρη Θεοδώρου και τα πολύχρωμα, ιμπρεσιονιστικά αγροτικά τοπία του Δημήτρη Βάλλα, δημιουργούν ζωγραφικά σύνολα, εναλλάσοντας φωτεινά και σκοτεινά μέρη και έντονες, χρωματικά, πινελιές με απαλές τονικότητες. Κινούν το ενδιαφέρον και εξάπτουν τις αισθήσεις, καθώς δημιουργούν σε υπαρξιακό επίπεδο έναν διάλογο ανάμεσα στην ανθρώπινη υπόσταση και τη δύναμη της φύσης.

Η έκθεση διαρκεί έως και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας:
Τρ/Πεμ/Παρ: 11:00 - 15:00 & 18:00 - 21:00
Τετ/ Σαβ: 11:00 - 15:00
Δευτ 23/ Δευτ 30/ Τρ 31 Δεκεμβρίου: 11:00 - 16:00
24, 25 & 26 Δεκεμβρίου, 1 & 2 Ιανουαρίου κλειστά

Art Zone 42 - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 42, 116 35 ΑΘΗΝΑ
42, VASILEOS KONSTANTINOY AVE., 116 35 ATHENS, GREECE
TEL: +30 210 7259549, EMAIL: info@artzone42.gr
Πηγή: skai.gr