Κλείσιμο

Λούβρο: το μουσείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2012

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των μουσείων τέχνης με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2012,σύμφωνα με έρευνα της Art Newspaper.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης το μουσείο του Λούβρου επισκέφθηκαν 9,7 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 1 εκατομμύριο περισσότεροι από πέρυσι. Τον αριθμό των επισκεπτών στο μουσείο του Λούβρου, που κυριαρχεί στην ετήσια λίστα των πλέον δημοφιλών μουσείων από το 2007, ενίσχυσε η νέα πτέρυγα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης και στην συνέχεια τρία μουσεία του Λονδίνου κατέχουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση.

Η πιο δημοφιλής έκθεση της περασμένης χρονιάς ήταν αφιερωμένη στους μεγάλους Ολλανδούς ζωγράφους στο Μουσείο Μετροπόλιταν του Τόκιο.

Εκθέματα όπως το «Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» του Βερμέερ έφεραν 10.500 επισκέπτες ημερησίως στο Μουσείο. Η συλλογή θα περιοδεύσει τις ΗΠΑ και την Ιταλία πριν επιστρέψει στην Ολλανδία το επόμενο έτος.

Η Ιαπωνία εμφανίζεται άλλη μία φορά στη λίστα με εκθέσεις ευρωπαϊκής τέχνης στο Εθνικό Μουσείο.
Εξαιρετική ήταν η χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα και για την Tate Modern που χάρη στην ρετροσπεκτίβα για τον Ντέμιεν Χερστ προσέλκυσε 5,3 επισκέπτες και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας στην πέμπτη θέση την Εθνική Πινακοθήκη (National Gallery).


Πηγή: skai.gr