Μπαρντό: Ακολουθώ τον Ντεπαρντιέ στη Ρωσία αν δε σωθούν 2 ελέφαντες

Μπριζίτ... Μπαρντόφ; Η εμβληματική γαλλίδα ηθοποιός, Μπριζίτ Μπαρντό, προειδοποίησε την Παρασκευή τις γαλλικές Αρχές ότι θα ακολουθήσει τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στη Ρωσία, εάν δεν δοθεί χάρη σε δύο ελέφαντες που πρόκειται να θανατωθούν σε ζωολογική κήπο της Λιόν.

Η Μπαρντό, σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ‘60 και νυν φανατική υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, δηλώνει ότι θα καταθέσει και εκείνη αίτηση για τη ρωσική υπηκοότητα, εκτός και αν οι αρχές παρέμβουν και σώσουν τους δύο ελέφαντες τους «Μπέιμπι» και «Νεπάλ.»

«Εάν αυτοί που κατέχουν εξουσία έχουν την δειλία και το θράσος να σκοτώσουν τους δύο ελέφαντες, Μπέιμπι και Νεπάλ, (τότε) θα ζητήσω την ρωσική υπηκοότητα και θα φύγω από αυτή τη χώρα, η οποία είναι τώρα νεκροταφείο ζώων» ανέφερε σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του Ιδρύματός της που ασχολείται με την προστασία των ζώων.

Τα δυο παχύδερμα είναι ηλικίας περίπου 40 ετών και μπορούν να ζήσουν ακόμη αρκετές δεκαετίες παραδόθηκαν στο ζωολογικό κήπο της Λιόν από το όμιλο τσίρκων Πίντερ. Ο επικεφαλής του ομίλου απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η γαλλίδα ηθοποιός είχε υποστηρίξει τον Ντεπαρντιέ στη διαμάχη του με το γαλλικό κράτος όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μετακομίσει στο Βέλγιο για να αποφύγει τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές της κυβέρνησης Ολάντ.


Πηγή: skai.gr