Η Disney αποκτά τη LucasFilm – νέα Star Wars από το 2015!

Ο Μίκι Μάους και ο Κάπτεν Αμέρικα από την Τρίτη κάνουν παρέα... με τον τον Νταρθ Βέιντερ και τον Ιντιάνα Τζοουνς! Μετά την απόκτηση της Marvel και των υπερηρώων της (Κάπτεν Αμέρικα, Θορ, Χαλκ κλπ.) αντί 4 δισ. δολαρίων το 2009, η Disney προχώρησε αιφνιδιαστικά σε νέο “κόλπο γκρόσο” την Τρίτη, ανακοινώνοντας την απόκτηση της LucasFilm με σχεδόν το ίδιο ποσό. Έτσι δημιουργείται ένας χρυσοφόρος Λεβιάθαν στον τομέα της ψυχαγωγίας, ενώ εγκαινιάζεται και μια νέα εποχή για το “κουρασμένο” franchise του Star Wars αρχής γενομένης με το έβδομο επεισόδιο της νέας τριλογίας που προορίζεται να βγει στις σκοτεινές αίθουσες το 2015!

Ειδικότερα, η Walt Disney Company ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει Lucasfilm Ltd, ιδιοκτήτης της οποίας είναι κατά της 100% ο πρόεδρος και ιδρυτής της Τζορτζ Λούκας. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας το τίμημα είναι 4.050.000.000 δολάρια, με τη Disney να καταβάλει περίπου το ήμισυ του ποσού σε μετρητά, και το υπόλοιπο σε μετοχές.

“Για τα τελευταία 35 χρόνια, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου ήταν να δω το Star Wars να περνά από τη μια γενιά στην άλλη”, δήλωσε ο Τζορτζ Λούκας. “Κατά τη γνώμη μου είναι πλέον καιρός να περάσει το Star Wars σε μια νέα γενιά κινηματογραφιστών. Πάντα πίστευα ότι η σειρά Star Wars θα συνέχιζε να υπάρχει πέρα από μένα, και σκέφτηκα ότι θα ήταν σημαντικό η μετάβαση να γίνει κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Είμαι βέβαιος ότι το Star Wars θα συνεχίσει να αναπτύσσεται για πολλές γενιές ακόμη. Η εμπειρία και οι δυνατότητες της Disney θα δώσουν την ευκαιρία στη Lucasfilm να χαράξει νέα μονοπάτια στο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, στα διαδραστικά μέσα, σε θεματικά πάρκα, στη ζωντανή ψυχαγωγία και στα καταναλωτικά προϊόντα” τόνισε ο Λούκας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Disney θα αποκτήσει την κυριότητα της Lucasfilm συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών δικαιωμάτων για τα Star Wars, τον Ιντιάνα Τζοούνς και βέβαια τις θυγατρικές της Lucasfilm Ltd, LucasArts, Industrial Light & Magic και Skywalker Sound.

Σημειώνεται ότι η “εξαλογία” των Star Wars, έχει φέρει 4,4 δισ. δολάρια στο box office. Με την απόκτηση της Lucasfilm η Disney όχι μόνο βρίσκει τη... Δύναμη των Τζεντάι για περισσότερα κέρδη, αλλά επανασυνδέει και τη Lucasfilm με την Pixar, την εταιρεία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων πίσω από το Toy Story που ίδρυσε ο Λούκας το 1979 πριν την πουλήσει το 1986 στον Στιβ Τζομπς. Η Disney αγόρασε το 2006 την Pixar από τον ιδρυτή της Apple αντί 7,4 δισ. δολαρίων, με τον Τζομπς να εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο και το ΔΣ της Disney.
Πηγή: skai.gr