Pussy Riot: Αντιμέτωπες με επταετή κάθειρξη για την «πανκ προσευχή» στον Πούτιν

Στις 30 Ιουλίου ξεκινάει στη Μόσχα η δίκη του συγκροτήματος Pussy Riot , που τραγούδησε ένα τραγούδι - «πανκ προσευχή» κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα, ότι η δίκη των τριών μελών του συγκροτήματος πανκ, που συνελήφθησαν πριν από τέσσερις μήνες επειδή τον Φεβρουάριο εισέβαλαν σε μια εκκλησία της Μόσχας και τραγούδησαν την «πανκ προσευχή» κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, Μαρία Αλεξίνα, 24 ετών και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, έχουν προφυλακιστεί και κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό». Σε περίπτωση που κριθούν ένοχες θα αντιμετωπίσουν επταετή κάθειρξη.

Σήμερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης η υπόθεση να επιστρέψει στους ερευνητές, καθώς οι δικηγόροι των μελών του συγκροτήματος έκριναν ότι έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό της. Απέρριψε επίσης αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος.

Το δικαστήριο δεν δικαιολόγησε την απόφασή του, αλλά επεσήμανε ότι η υπεράσπιση θα έχει την ευκαιρία να κάνει νέα αίτηση για να καλέσει μάρτυρες στη διάρκεια της δίκης.
Πηγή: skai.gr