Κλείσιμο

Ο πολιτικός κόσμος για το θάνατο της Ζωρζ Σαρρή

Την ομόθυμη θλίψη τους για το θάνατο της Ζωρζ Σαρρή, μιας μεγάλης κυρίας της ελληνικής λογοτεχνίας, που τροφοδότησε τα όνειρα των παιδιών με εικόνες και χρώματα, εκφράζουν κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί, εξαίροντας το έργο που άφησε πίσω της.

«Μία σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας αλλά και ηθοποιός, η Ζώρζ Σαρρή, δεν είναι πια κοντά μας», δήλωσε ο τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης. «Θα τη θυμόμαστε ως μία πολυτάλαντη παρουσία στα είδη τής τέχνης, πού με σεβασμό και ξεχωριστή ευαισθησία υπηρέτησε».

«Ο θάνατος της Ζωρζ Σαρή μας γεμίζει με βαθιά λύπη. Λύπη γι' αυτή που συντρόφευσε τα παιδικά χρόνια πολλών με αγαπημένους ήρωες και όμορφες ιστορίες, που τις διάβαζαν ξανά και ξανά. Βαθιά λύπη γι' αυτή που με τη λογοτεχνική της «Σκούπα» σκούπιζε τη σκόνη των προκαταλήψεων από το μυαλό μας. Βαθιά λύπη γι' αυτή που μας προκάλεσε συναισθήματα υποδυόμενη εκλεκτούς ρόλους στον ασπρόμαυρο κινηματογράφο» αναφέρει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ζωρζ Σαρή, πολυδιαβασμένη, αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας, ηθοποιός και μεταφράστρια της γαλλικής λογοτεχνίας, υπήρξε συνεπής αριστερή καλλιτεχνική συνείδηση του ελληνικού 20ού αιώνα», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Α’ νεκροταφείο.
Πηγή: skai.gr