Κλείσιμο

Stephen Fry και Andrew George υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα

Την επόμενη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, η Intelligence Squared Greece παρουσιάζει αποκλειστικά στο αμφιθέατρο του Μουσείο Ακρόπολης, debate για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα σε ζωντανή μετάδοση από την Αγγλία μέσω BBC.

Η είσοδος είναι δωρεάν με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων, λεπτομέρειες εδώ: http://www.intelligencesquared.com/greece/

Ανήκουν νόμιμα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο; Θα μπορούσε η Ελλάδα να τα φροντίσει, εάν επέστρεφαν στην Αθήνα; Αυτές οι δύο ερωτήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο ενός debate που διαρκεί για περισσότερα από 200 χρόνια. Οι απόψεις αλλάζουν, μαζί και με τις συνθήκες στις δύο χώρες, αλλά το ζήτημα αυτό παραμένει άλυτο.

Πέραν του διάσημου καλλιτέχνη Stephen Fry, υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα θα επιχειρηματολογήσει και o Andrew George, βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας.

Ο Andrew George είναι θερμός υποστηρικτής της επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα, και ηγετική μορφή του κινήματος υπέρ της επιστροφής των γλυπτών. Έχει διατυπώσει την άποψη του για αυτό το θέμα τόσο στα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, όσο και στην Βρετανική Βουλή απευθύνοντας ερωτήσεις προς τον βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron.

Με τη συμμετοχή του Andrew George ολοκληρώνεται το πάνελ των ομιλητών για το debate, υπενθυμίζεται ότι κατά της πρότασης επιστροφής θα μιλήσουν ο Felipe Fernandez-Armesto, που κατέχει την έδρα Ιστορίας William P Reynolds στο Πανεπιστήμιο Notre Dame, και ο Tristram Hunt, βρετανός βουλευτής των Εργατικών, ανταποκριτής και δημοσιογράφος.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Zeinab Badawi, παρουσιάστρια του BBC World News. Το debate θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά

Δύο επιπλέον προβολές του debate για το Ελληνικό κοινό στο Μουσείο!

Λόγο της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης για την απευθείας μετάδοση του debate τη Δεύτερα 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον προβολές, σε αναμετάδοση και πριν την προβολή του debate στο BBC World, για τους επισκέπτες του Μουσείου.

Ημέρα: Τετάρτη 13 Ιουνίου
Ώρες: 11.00-13.00 και 17.00-19.00
Αίθουσα: Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης


Οι προβολές της Τετάρτης 13 Ιουνίου είναι ανοιχτές στους επισκέπτες του Μουσείου, χωρίς λίστα κρατήσεων. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις προβολές αυτές παρακαλούνται να προσέλθουν στην είσοδο του Μουσείου (ισχύουν οι τιμές εισιτηρίων του Μουσείου).
Πηγή: skai.gr