Στο A' Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του Κώστα Καρρά

Την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού και θεατρικού παραγωγού Κώστα Καρρά που πέθανε σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Λονδίνο, ολοκλήρωσε την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ αποφοίτησε και από την δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Το 1963 έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο παίζοντας στην Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1961, δίπλα στην Τζένη Καρέζη και το Γιάννη Φέρτη στο έργο «Ποιά ειναι η Μαργαρίτα».

Διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους στον κινηματογράφο και το θέατρο. Η συνεργασία του με την Έλλη Λαμπέτη ήταν καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία του.

Εκτός από ηθοποιός υπήρξε και θεατρικός παραγωγός ενώ μια από τις θεατρικές του επιτυχίες ήταν «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Γκόγκολ. Μεταξύ 2000 και 2007 διετέλεσε βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ.

Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Μπαρούτσου και είχε έναν γιο τον Βασίλη.

Υπήρξε επίτιμος πρόεδρος στο "Χαμόγελο του παιδιού" από το 1994, και επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Πηγή: skai.gr