Όταν ο δημόσιος χώρος γίνεται τέχνη

To ΖΕΟΝ, διοργανώνει νέα δράση (για τη χρονιά 2011-2012) με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ». Η δράση ξεκίνησε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011, όταν τέθηκε στους χρήστες του δημόσιου χώρου της πόλης, το ερώτημα «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας».

Το φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται από σήμερα στο χώρο του ΖΕΟΝ, Σαχτούρη 8-10, Πλατεία Κουμουνδούρου (19.30), ως απάντηση στο ερώτημα «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας».  

«Άνθρωπος στο Χώρο». Ο χώρος πολιτισμού ABOUT παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Χαλκιαδάκη «Άνθρωπος στο χώρο».

Μέσα από μια πορεία 12 χρόνων ο καλλιτέχνης, εκθέτει έργα που καταγράφουν και εξερευνούν τη σχέση της ανθρώπινης παρουσίας με το χώρο, καθώς και την φθορά που αναπόφευκτα επέρχεται σε αυτόν. 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται έως τις 15 Ιανουαρίου το πρόγραμμα «Γιορτές στο Μουσείο» που κάνει κάθε επίσκεψη μία μαγική εμπειρία. Πρόκειται για ένα πολύπτυχο, πολιτισμικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και  επιφυλάσσει εκπλήξεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας   παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος από το Κέντρο ΓΑΙΑ , Όθωνος 100, Κηφισιά, από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.


Ο ΜC Yinka και οι Urbanix μπαίνουν δυναμικά στο 2012 με μια σειρά εμφανίσεων στον καθιερωμένο πλέον χώρο του ΤΩΡΑ Κ44, όλες τις Τρίτες του μήνα. Παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει όλο το φάσμα της μαύρης μουσικής - hip hop, reggae, soul, funk, disco και όχι μόνο!  Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι.
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου