«Zωή με λες»

Παιχνίδια πεζογραφίας και εικόνων. Μια ακολουθία από αυτοτελή κείμενα για τη ζωή μας. Κρυμμένες για καιρό ερωτήσεις και απορίες, στάσεις σε γοητευτικά ενσταντανέ, μικρά καθημερινά αναθέματα, κουβέντες που διαρκούν δεκαετίες, μονόλογοι σε β΄ ενικό που ονειρεύονται να θεραπεύσουν την ανήσυχη φύση μας.
Τα κείμενα ανταμώνουν και σαγηνεύονται από τις φωτογραφίες της Ρενέ Ρεβάχ, σε μια φροντισμένη έκδοση 176 σελίδων με σκληρό εξώφυλλο, που κυκλοφορεί, σε φιλική αρχική λιανική τιμή.

Ταξίδευε για καιρό στη σκέψη μας. Έτσι θελήσαμε το «Ζωή με λες», να ’ναι σκόπιμα το 13ο βιβλίο μας. Να κουβαλάει ένα κομμάτι από μας, τις αλήθειες, τους φόβους μας. Να κλείνει γλυκά το μάτι στη ζωή. Να επανεστιάσει στα σημαντικά της ολοδικής μας τρέχουσας επικαιρότητας.

Αφήνοντας πίσω μας μια απ’ τα βάθη της ψυχής της κακόψυχη χρονιά κι οδεύοντας σε μια καινούρια, που μεταφέρει άδειο το καλάθι των καλών οιωνών της -μολονότι θα θέλαμε πολύ- ονειρευτήκαμε το «Ζωή με λες», να σπάσει προεόρτια το ρόδι ενάντια στην γκαντεμιά των ημερών που φαντάζει ακλόνητη, μεταφέροντάς σας ένα αισιόδοξο μήνυμα, αφού σε μια χρονιά σαν το 2011, η «Άνεμος εκδοτική» ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο της με 14 σημαντικά βιβλία χάρη στην αγάπη και τη θερμή αγκαλιά των φίλων και του αναγνωστικού κοινού.

Στις 13 Δεκέμβρη (πώς θα γινόταν αλλιώς;) σας περιμένουμε στην αίθουσα Etage Litteraire (Κολοκοτρώνη 57, στο Σύνταγμα), τον ολοκαίνουριο όροφο λογοτεχνίας του Booze Cooperativa.





Για τη ζωή, αλλά και το βιβλίο του Γιάννη Φιλιππίδη θα μιλήσουν:

Πέτρος Κουμπλής, συγγραφέας-ραδιοφωνικός παραγωγός (Δίεση 101.3)

Σπύρος Σεραφείμ, ραδιοφωνικός παραγωγός (Βήμα fm 99.5)

Και η δημοσιογράφος και δημιουργός του www.CatIsArt.gr κυρία Ειρήνη Αϊβαλιώτου.

Κείμενα αποδίδουν με το μαγικό δικό τους τρόπο οι ηθοποιοί: Φωτεινή Φιλοσόφου, Μάρω Αγρίτη, Δανάη Καλαχώρα, Δέσποινα Παπάζογλου, Νάντια Περιστεροπούλου και Δήμητρα Σύρου.

Τις αναγνώσεις ντύνουν με τις μαγικές φωνές τους η Ζωή Παπαδοπούλου και η Αθηνά Ρούτση.

Στα πλήκτρα τις συνοδεύει ο συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Ο χώρος θα ’χει ντυθεί τις φωτογραφίες της Ρενέ Ρεβάχ, που ανταμώνουν με τα κείμενα του Γιάννη Φιλιππίδη στο «Ζωή με λες», παράλληλα με τη δική της 15ήμερη έκθεση φωτογραφίας, που θα γίνει στα μέσα του Γενάρη στους χώρους του Booze Cooperativa.

Σας θέλουμε όλους εκεί.
Πηγή: skai.gr