Ναι, η Δευτέρα είναι μέρα εξόδου!

Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων της Βιέννης θα βρίσκεται και σήμερα Δευτέρα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές της παραστάσεις στην Αθήνα, η διάσημη Ορχήστρα επιστρέφει για να μεταφέρει με τη μουσική της, όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης αποδίδοντας γνωστές άριες αλλά και τα πιο δημοφιλή βαλς και πόλκες. Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Σήμερα όμως στο Μέγαρο Μουσικής θα λάβει χώρα και μια ξεχωριστή λογοτεχνική συνάντηση μεταξύ Βρετανών και Ελλήνων συγγραφέων με τίτλο «Το μυθιστόρημα και το αστικό τοπίο σε μια εποχή κρίσης και αλλαγής».

Υπό τη σκιά της χρηματο-πιστωτικής κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών που βίωσαν πρόσφατα πόλεις όπως η Αθήνα και το Λονδίνο, θα ανοίξει συζητήση με το κοινό για τα επίκαιρα αυτά ζητήματα, μέσα από τη σκοπιά του συγγραφέα ή του δημοσιογράφου.

To Beton7 παρουσιάζει την έκθεση "Together in Electric Dreams. Absent Presence", μια διοργάνωση του House of Electronic Arts, που ιδρύθηκε το 2010 με στόχο τη διερεύνηση της τέχνης και των σύγχρονων μέσων τεχνολογίας. Η έκθεση παρουσιάζεται στο BETON7, Πύδνας 7, Βοτανικός.

Mε την παράσταση «Το πάρκο», που παρουσιάζει η ομάδα του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου», και σήμερα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συνεχίζεται το 2ο Low Budget Festival. Πειραιώς 206 στον Ταύρο, με είσοδο 10 ευρώ.

Στο δημοφιλές cocktail bar «Baba au Rum», οι Δευτέρες αποκτούν κάθε Δευτέρα ένα jazzy twist με το τρίο Mother X. Παίζουν swing, jazz και rock n' roll και θα βρίσκονται στην οδό Κλειτίου σήμερα αλλά και στις 12 Δεκεμβρίου για live εμφανίσεις με ελεύθερη είσοδο.

Φέτος και μετά από πολυετείς προσπάθειες άνοιξε ένας καινούριος χώρος στην καρδιά της Αθήνας όπου φιλοξενείται η cheapart17.

Πρόκειται για το CAMP. 200 τετραγωνικά μέτρα σε νεοκλασικό κτίσμα του 1890 επάνω στην ιστορική πλατεία Κοτζιά ανάμεσα από το δημαρχείο της Αθήνας και το κτίριο της Εθνικής Τραπεζας. Το CAMP φιλοδοξεί να φέρει και πάλι το φιλότεχνο κοινό στην ιστορική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η cheapart προσκαλεί πάνω από 150 ευρωπαίους καλλιτέχνες, όπου ο καθένας παρουσιάζει μία ενότητα 20 έργων.

Και φέτος ο Black Duck στολίζει τα χριστουγεννιάτικά του και προετοιμάζεται για τις γιορτές, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Στο χριστουγεννιάτικο Bazaar, πολλοί νέοι και καταξιωμένοι δημιουργοί θα εκθέσουν τα έργα τους, για έναν ολόκληρο μήνα, με τιμές προσιτές για όλους. Χρήστου Λαδά 9α.

Μια διαφορετική φιλανθρωπική δράση έχει ξεκινήσει στο bar 42. Καθόλη την περίοδο των γιορτών, μπορούμε να απολαύσουμε την AMANDA, ένα από τα best seller cocktail με βάση το μανταρίνι. Κοστίζει 10 ευρώ και μέρος των εσόδων από τη διάθεση του δροσερού cocktail AMANDA θα προσφερθεί για την ενίσχυση του Σωματείου «Αρωγή». Cocktail Bar “42”, Κολοκοτρώνη 3.



Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου