ΣΚΑΪ LIFE: Τετραήμερο στα Καλάβρυτα με 85 ευρώ το άτομο!

Από τη Δευτέρα 28/11 έως και τη Παρασκευή 02/12 ξεκινάει νέος διαγωνισμός για την εκπομπή ΣΚΑΪ LIFE, με την τεχνική υποστήριξη της Mediatel.

Όσοι συμμετάσχουν κερδίζουν μία μοναδική προσφορά: Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 85,00 € για 4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) στο CASTLE RESORT 4* SUPERIOR στα Καλάβρυτα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό πρέπει να στείλετε γραπτό μήνυμα SMS στο 19100 με πρόθεμα LIFE, με κόστος 1,23 ευρώ ανά sms, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Οι κρατήσεις στο Castle Resort 4* Superior στα Καλάβρυτα είναι για τη χρονική περίοδο από 1/11/2011-30/3/2012 και για κρατήσεις από Πέμπτη έως Κυριακή .

Eξαιρείται η χρονική περίοδος 20.12 – 09.01 και τα εορταστικά τριήμερα.
Η προσφορά ισχύει για 2 άτομα και περιλαμβάνει :
1. 3 διανυκτερεύσεις σε πέτρινη κατοικία deluxe με τζάκι (60 – 75 τετραγωνικά)
2. Πλούσιο πρωινό καθημερινά
3. Late check out την ημέρα της αναχώρησης σας μέχρι τις 18.00

Διαβάστε τους όρους του διαγωνισμού ΕΔΩ

CASTLE RESORT 4* SUPERIOR στα KΑΛΑΒΡΥΤΑ
Το ξενοδοχείο είναι μια πολύ μοντέρνα κατασκευή που δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση του παραδοσιακού ορεινού χωριού με τα λιθόκτιστα σπίτια και τις ξύλινες στέγες με τα κόκκινα κεραμίδια.

Το συγκρότημα καταλαμβάνει μια έκταση 15 στρεμμάτων συνολικά μέσα σε ένα ήπιο ορεινό περιβάλλον, απαράμιλλης ομορφιάς, με εκπληκτική θέα στα απέναντι βουνά και τα Καλάβρυτα.

Αξιοθέατα και προτάσεις για εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή

Πρώτα πρώτα πρέπει να επισκεφτείτε στην πόλη των Καλαβρύτων, τον ιερό τόπο της θυσίας και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943, ως ένδειξη σεβασμού στη θυσία των περισσοτέρων από 1400 ανδρών ηλικίας 14 ετών και πάνω που εκτελέστηκαν από τους κατακτητές.

Ακόμα στη πόλη μπορείτε να δείτε το παλιό Αρχοντικό της Παλαιολογίνας του 15ου αιώνα, την Δημοτική Πινακοθήκη, τον ωραιότατο σταθμό του τραίνου και φυσικά να περπατήσετε στους όμορφους δρόμους της πόλης και να ψωνίσετε παραδοσιακά προϊόντα από τα καλαίσθητα καταστήματα.

Οι επιλογές σας για επισκέψεις, εξερευνήσεις και κοντινές εκδρομές εξαρτώνται από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά σας. Η πιο συνηθισμένη επιλογή των επισκεπτών είναι φυσικά το Χιονοδρομικό Κέντρο (11 χιλιόμετρα ανατολικότερα από το ξενοδοχείο), με τις σύγχρονες υπηρεσίες του κυρίως για σκι και άλλα χειμερινά σπορ, αλλά και για απόλαυση του χιονισμένου τοπίου, ή του πανέμορφου ορεινού δάσους.

Τόσο στη πόλη, όσο και στο Χιονοδρομικό Κέντρο θα βρείτε για να αγοράσετε ή να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις αθλητικές σας δραστηριότητες.

Το σπήλαιο των Λιμνών κοντά στο χωριό Καστριά, 15 περίπου χιλιόμετρα νότια θα σας εντυπωσιάσει με τις μοναδικές 13 λίμνες του, που εκτείνονται σε τρία επίπεδα (δύο από τα οποία επισκέψιμα), την σπάνια ομορφιά του και την μεγάλη του ιστορία.

Το προσκύνημα στον ιστορικό και ιερό τόπο της Μονής της Αγίας Λαύρας (4,5 χιλιόμετρα μετά από τα Καλάβρυτα) είναι δυνατόν να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για σας. Συμπλήρωμα του προσκυνήματος στη Μονή είναι η επίσκεψή σας στο κοντινό Μνημείο των ηρώων του 1821 σε γειτονικό λόφο.

Επίσης εντυπωσιακή είναι και η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου 10 χιλιόμετρα πριν τα Καλάβρυτα ανηφορίζοντας από την Εθνική οδό.

Ακόμα υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και άλλοι ναοί και μοναστήρια που αξίζει να επισκεφτείτε, όπως η Ιερά Μονή της Παναγίας της Μακελαριάς, ο ναός της Παναγίας της Πλατανιώτισσας μέσα στη κουφάλα πλατάνου και άλλα.

Ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας χώροι και μνημεία είναι ο Πύργος των Πετιμεζάδων στο χωριό Λουσοί, οι αρχαιολογικοί χώροι στους Άνω Λουσούς, και του αρχαίου Κλείτωρα, το Κάστρο της Ωριάς και πολλά ακόμα.

Οι λάτρεις της φυσικής ομορφιάς πρέπει να επισκεφτούν τις πηγές του Αροανίου κοντά στο χωριό Πλανητέρο, τα ιερά για τους αρχαίους ύδατα της Στυγός, το φράγμα του ποταμού Λάδωνα και πάνω απ’ όλα να κάνουν την διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα με τον μοναδικό οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Τέλος οι «αθλητικοί» τύποι μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποιες διαδρομές ανάμεσα στους ορεινούς όγκους, άλλες εύκολες και άλλες δυσκολότερες, ακόμα και ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 στην περιοχή και οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βιώσουν τις offroad διαδρομές της περιοχής με τα «θηριώδη», ή συμβατικά 4x4 οχήματα και τις offroad μηχανές τους.

Πηγή: skai.gr