Κλείσιμο

Τρίτη Βράδυ@Athens

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος μιλά για τους Dirty Beaches – εκείνοι κάνουν μια στάση στην Αθήνα. Στη μουσική τους συγκεντρώνουν το νοσταλγικό ροκ ‘ν’ ρολ των 50’ς, και τους μινιμαλιστικούς proto-punk ήχους των Suicide, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. 

Το μουσικό όχημα του Alex Zhang Hungtai, Dirty Beaches, εμφανίζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, με διμελή σύνθεση στα πλαίσια της δεύτερης μεγάλης ευρωπαϊκής τους περιοδείας που θα περάσει από 22 πόλεις και μας καλούν απόψε στο Bios, Πειραιώς 84.

Λίγο νωρίτερα (στις 20:00), οι the Callas βγαίνουν στους δρόμους του Μεταξουργείου και μαζί τους ακολουθούμε κι εμείς! Με αφετηρία το XYZ Outlet (Περδίκα 8), το δίδυμο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και εικαστικής σκηνής (Λάκης και Άρης Ιωνάς) θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση με φωτογραφίες, αντικείμενα και μικρά γλυπτά.

Κατά το βραδινό πέρασμά τους από την περιοχή θα έχουν ως τερματικό σταθμό την Atopos CVC (Σαλαμίνος 72), όπου λαμβάνει χώρα η έκθεσή τους "PeePee". Μετά από την ... πορεία θα ακολουθήσει performance και συναυλία.

Πάμε Εξάρχεια; Ένας νέος κύκλος συναντήσεων ανοίγει στο Floral (7-9 μ.μ.). Από σήμερα Τρίτη 11/10, δύο Τρίτες κάθε μήνα οι εκδόσεις Ευρασία επιχειρούν να φέρουν τους νέους σε επαφή με φιλοσοφικά ζητήματα.

Στο στέκι-ορόσημο της Πλατείας Εξαρχείων, με εισηγήσεις δύο ομιλητών κάθε φορά, στο σημερινό ραντεβού μπαίνει στο τραπέζι το θέμα «Η νεωτερικότητα και οι αμφισημίες της». Συντονίζει ο συγγραφέας και μεταφραστής Μίλτος Θεοδοσίου.

Επειδή ποτέ, (ή έστω... σχεδόν ποτέ) δε θα λέγαμε όχι σε μια βραδιά βινιλίου, η ομάδα του δισκοπωλείου Rock n' Roll Circus μας περιμένουν στην Πλατεία Καρύτση, λίγο μετά τις 22:00, στο Toy με ένα DJ set αποκλειστικά με δίσκους βινιλίου.



Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου