“Athens Bike Festival”

Μπορεί να μην έχουμε ποδηλατόδρομους, έχουμε όμως ποδηλατική κοινότητα! Αφήστε για λίγο το αυτοκίνητο και αρχίστε τις ορθοπεταλιές. Το 2ο Athens Bike Festival (16 – 18 Σεπτεμβρίου) οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου αλλά και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη.

Καθώς η ποδηλατική κοινότητα εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς μέσα στην πόλη μας, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει θέμα την εναλλακτική κινητικότητα και προωθεί τη βαθμιαία υιοθέτηση ενός οικολογικού και οικονομικού τρόπου αστικής μετακίνησης.

Φέτος, στο Bike Festival θα μπορέσει κάθε ενδιαφερόμενος να δει νέα μοντέλα ποδηλάτων του 2012, να απολαύσει διάφορα happenings και όχι μόνο.....Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα είναι καλεσμένος του Φεστιβάλ ο Jeff Risom, πολεοδόμος και μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας Gehl Architects της Κοπεγχάγης.

Ο διευθυντής του φεστιβάλ Σπύρος Παπαγεωργίου, μίλησε για τη διοργάνωση αλλά και για τη σχέση Έλληνα – ποδηλάτου στο skai.gr. Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ.
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου