ReMap 3: Αναχαρτογράφηση του πολιτισμού, στο ιστορικό κέντρο

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Το ReMap είναι μια ιδέα του Ιάσονα Τσάκωνα, η οποία ξεκίνησε το 2007, με τη συνδρομή πολλών ανθρώπων στην περιοχή Κεραμεικός - Μεταξουργείο. Μια γειτονιά η οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε πάρα πολλά κενά, εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα ακίνητα και οικόπεδα, όπου θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν φορείς, ομάδες καλλιτεχνών και επιμελητές σύγχρονης τέχνης. Εκεί, πέρα από του συμβατικούς – μουσειακούς χώρους, θα μπορούσαν να παραθέσουν τα έργα τέχνης τους.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και συνεργάζεται με την Μπιενάλε της Αθήνας, φέτος όμως δε συμπίπτουν χρονικά. Από το 2007, οπότε και έλαβε χώρα η πρώτη διοργάνωση, ήταν ιδιαίτερα θετική τόσο η ανταπόκριση του κόσμου όσο και το καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα, το 2007 οι επισκέπτες έφτασαν περίπου τις 25.000 ενώ το 2009 ξεπέρασαν τις 40.000. Στόχος για τη φετινή τρίτη διοργάνωση, η οποία ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, είναι να αποκτήσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Στο ReMap 3 θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, δράσεις και εκδηλώσεις σε 29 διαφορετικά σημεία στη γειτονιά του Κεραμεικού – Μεταξουργείου. Συνολικά, συμμετέχουν περισσότεροι από 250 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η Έφη Κομνηνού, director του ReMap 3, μιλώντας στο skai.gr, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, αλλά και στο τι λείπει από το ιστορικό κέντρο.

Ιnfo: www.remapkm.org
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου