Ξεκινήστε από «Athens House of Photography»

Μεταξουργείο, οδός Ελευσινίων και Κεραμέων. Από εδώ ξεκινάμε τη σημερινή μας βόλτα στην πόλη! Βρισκόμαστε στο σπίτι της Φωτογραφίας, που δεν είναι άλλο από το «Athens House of Photography». Εδώ μπορούμε να δούμε έργα διάσημων δημιουργών, όπως των Herbert List, Sebastiao Salgado, Martin Parr από τη μόνιμη συλλογή τους, αλλά και προβολές φωτογραφιών σε συνεργασία με το Lightroom Projects. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εάν τώρα ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δε θέλετε μόνο, να βλέπετε έργα άλλων αλλά έχετε την ενέργεια και την έμπνευση να δημιουργήσετε, μην ανησυχείτε, σας έχουμε πρόταση. Φεύγουμε από το Μεταξουργείο, παίρνουμε το ΜΕΤΡΟ και κατεβαίνουμε στην στάση Σύνταγμα.

Στη στάση του ΜΕΤΡΟ πραγματοποιείται σήμερα το bazaar σχολικών ειδών και νέων βιβλίων για τα παιδιά, καθώς και η έκθεση φωτογραφίας από γνωστούς φωτογράφους με εικόνες από την τρέχουσα κρίση στο Κέρας της Αφρικής. Μια διοργάνωση της UNICEF.

Από το Σύνταγμα λοιπόν, κατηφορίζουμε προς το Θησείο. Στην οδό Ακάμαντος 30, σε ένα νεοκλασικό κτίριο στεγάζεται το κέντρο «Δράσις», όπου ο καθένας μας μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά και να ανακαλύψει τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητές του. Σήμερα λοιπόν μέχρι της 9 το βράδυ, στα πλαίσια του «Bazaar Art Drasis» μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν «Θεραπευτικό κολάζ από Ύφασμα» και να φτιάξουν τις προσωπικά τους μικρά έργα τέχνης.

Μετά από τόση δόση τέχνης ήρθε και η ώρα για ένα ποτό, τι λετε; Απόψε η Miss Lollipop συναντά τους Sol Elements για ένα house party, στις 12 τα μεσάνυχτα στο Mamacas,( Περσεφόνης 41) στο Γκάζι.
Ενώ λίγο πιο δίπλα στο Strasse (Περσεφόνης 29 και Ιάκχου) άλλο ένα house party ετοιμάζεται για απόψε κατά τις 23:00, με καλεσμένο τον Βρετανό DJ De Puta Madre. Για εκείνους που δεν «σαλεύουν» από την Πλατεία Καρύτση και πέριξ, εγγυημένη πρόταση για απόψε (κάθε Τετάρτη και Σάββατο) οι μουσικές του dj Drear Quentin στο «Key Bar», Πραξιτέλους 37.


Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου