«Ο Λένον θα ψήφιζε τον Ρίγκαν»

Ο Τζον Λένον θα ήταν σε θέση να εγκαταλείψει την αριστερή ιδεολογία του και θα ψήφιζε τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1980, αν είχε την δυνατότητα να ψηφίσει στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε ο πρώην προσωπικός του βοηθός.

Ο Φρεντ Σήμαν, που δούλεψε ως βοηθός του Λένον από το 1979 έως την δολοφονία του το 1980, δήλωσε στο νέο ντοκυμαντέρ για τους Beatles, "Beatles Stories", ότι ο Τζον Λένον ντρεπόταν για τον ριζοσπασισμό που έδειξε τα νωρίτερα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο Σήμαν είπε: «Ο Τζον κατέστησε σαφές ότι αν ήταν Αμερικάνος θα ψήφιζε υπέρ του Ρίγκαν, γιατί ο Τζιμι Κάρτερ του ήταν αντιπαθής. Συνάντησε τον Ρέιγκαν στις αρχές της δεκαετίας του 70, σε κάποιο αθλητικό γεγονός. Ο Ρίγκαν ήταν εκείνος που διέταξε στρατιώτες να κυνηγήσουν νέους διαδηλωτές υπέρ της ειρήνης στο Berkeley, αλλά υποθέτω ότι ο Τζον θα το είχε ξεχάσει αυτό. Δήλωσε σαφή υποστήριξη στον Ρίγκαν, το οποίο με σόκαρε».

ο Σήμαν συνέχισε και δήλωσε : «Είδα επίσης τον Τζον να διαπληκτίζεται με τον θείο μου που ήταν από παλιά κομμουνιστής. Ήταν αρκετά προφανές σε μένα ότι είχε απομακρυνθεί εδώ και καιρό από τον ριζοσπασισμο που είχε δείξει μικρότερος. Ήταν ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο το 79 και το 80 από το άτομο που έγραψε το "Imagine"»

Το ντοκυμαντέρ "Beatles Stories" έχει σκηνοθετηθεί από τον Seth Swirsky και πρόσφατα έχει περιοδεύσει σε μερικά κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: skai.gr