Αρχίζει σήμερα το 64ο Φεστιβάλ Καννών

Το 64o Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ξεκινά σήμερα με την εκτός συναγωνισμού προβολή της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν, "Midnight in Paris".

Το πιο λαμπερό φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαϊου και θα περάσουν από το κόκκινο χαλί μεγάλα αστέρια της μεγάλης οθόνης όπως η Angelina Jolie, Brad Pitt, Sean Penn, Penelope Cruz, De Niro, Mel Gibson and Johnny Depp.

Πρεμιέρα για το φεστιβάλ θα κάνει η ρομαντική κωμωδία του Γούντι Άλεν. Μεταξύ άλλων στην ταινία εμφανίζονται οι Owen Wilson, Rachel McAdams, και Marion Cotillart αλλά και η πρώτη κυρία της Γαλλίας Carla Bruni η οποία όμως δεν θα παραστεί στο φεστιβάλ λόγω προσωπικού θέματος.

Μπλοκμπαστερς όπως το "Kung Fu Panda 2" και το "Pirates of the Caribbean" θα κάνουν πρεμιέρα στις Κάννες, με τα αμερικανικά στούντιο να επιστρέφουν στο φεστιβάλ μετά από απουσία 2 χρόνων αφού απέφευγαν το αρκετά δαπανηρό ταξίδι στη Γαλλία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αγαπημένοι σκηνοθέτες του Φεστιβάλ τίθονται επίσης σε μια ισχυρή εμφάνιση, καθώς οι Pedro Almodovar, Nanni Moretti, οι αδελφοί Dardenne, o Aki Kaurismaki και φυσικά ο Lars Von Trier θα συναγωνιστούν για το πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα βραβείο για την καλύτερη ταινία.
Πηγή: skai.gr