Φιλανθρωπικό άλμπουμ για την Ιαπωνία μάζεψε 5 εκατομμύρια δολάρια

Το φιλανθρωπικό άλμπουμ με δημοφιλή κομμάτια από την Lady Gaga, τον Bob Dylan και την Μadonna μάζεψε 5 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα από τον ιαπωνικό σεισμό και το τσουνάμι, όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία την Τετάρτη.

Το άλμπουμ "Songs For Japan" μια συνεργασία μεταξύ των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών του κόσμου, κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα και είναι σε πώληση σε ψηφιακή αλλά και σε φυσική μορφή μέσω ενός διπλού cd. Ήταν διαθέσιμο από τις 25 Μαρτίου από τα iTunes και από τις 4 Απριλίου από τα δισκοπωλεία.

Οι διοργανωτές δήλωσαν πως ο ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός τον περασμένο μήνα έλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια από διάσημους καλλιτέχνες, μουσικούς, δισκογραφικές αλλά και από τo iTunes που παραιτήθηκε προσωρινά από τα δικαιώματα των καλλιτεχνών του. Περισσότερες από 500.000 κόπιες του άλμπουμ σε κάθε μορφή έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής.

Το "Songs For Japan" περιέχει 38 δημοφιλή και κλασικά κομμάτια μεταξύ των οποίων το "Imagine" του John Lennon αλλά και το "Don't Let The Sun Go Down On Me" από τον Elton John.
Πηγή: skai.gr