Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο μπασίστας των Tv on the Radio

Ο Gerard Smith, μπασίστας της indie ροκ μπάντας Τv on the Radio, πέθανε την Τετάρτη έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

«Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε το θάνατο του αγαπημένου φίλου μας, Gerard Smith, μετά από θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. Θα μας λείψει τρομερά» έγραψε το συγκρότημα στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η ασθένεια του Smith αποκαλύφθηκε πριν από πέντε βδομάδες με το συγκρότημα να δηλώνει κάπως αισιόδοξα «Ίσως ειναι ο καρκίνος που έχει το πρόβλημα.

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο, αφότου η μπάντα είχε ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ της με τίτλο «Nine Types of Light», το οποίο συμπτωματικά έκανε ντεμπούτο στο Νο. 12 στο ποπ τσαρτ των Η.Π.Α την Τετάρτη.

Ο Smith μπήκε στο συγκρότημα το 2008 όταν το συγκρότημα ετοίμαζε το προηγούμενο τους άλμπουμ «Dear Science». Mακριά από τη μπάντα, αυτός και ο τραγουδιστής Tunde Adebimpe συνέθεσε μουσική για το "The Lottery", ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει τη δημόσια εκπαίδευση μέσα από τα μάτια του Success Academy του Χάρλεμ.

«O Gerard ήταν ένας στοχαστικός άντρας και φαινόταν πάντα μπερδεμένος με την όλη ιδέα του ροκ ν ρολ» δήλωσε ο Carlos Aaron μουσικός συντάκτης του μουσικού περιοδικού Spin.
Πηγή: skai.gr