Ο Πριγκιπικός Γάμος, 29 Απριλίου 2011

Ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ της Ουαλίας και της κυρίας Κάθριν Μίντλετον θα λάβει χώρα στο Aβαείο του Γουέστμινστερ την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011. Η μέρα του Πριγκιπικού Γάμου θα είναι εθνική εορτή για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Από το St Andrews στην Σκωτία μέχρι το St Albans στην Αγγλία και από το Portrush στην Βόρεια Ιρλανδία μέχρι το Port Talbot στην Ουαλία, οικογένειες, φίλοι και γείτονες θα γιορτάσουν τον Γάμο στις παμπ και στους δρόμους.

Πρόκειται επίσης για έναν Ψηφιακό Γάμο! Η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα θα ανανεώνει την  ιστοσελίδα της με συχνές ενημερώσεις και λεπτομέρειες πριν από την εκδήλωση. Θα συμπεριλάβει φωτογραφίες, βίντεο και συνδέσμους με ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η ιστοσελίδα θα συγκεντρώσει όλα τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα καλύψουν τον Γάμο, όπως του Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (Foreign and Commonwealth Office, FCO), του Clarence House και των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, σύντομα θα γράψει σχετικά με τον Πριγικιπικό Γάμο στο blog του, όπου το κοινό θα μπορεί να παραθέσει τα σχόλια του. Σύνδεσμοι επίσης στην ζωντανή αναμετάδοση του Γάμου θα είναι διαθέσιμοι σύντομα μέσω της ιστοσελίδας της Πρεσβείας.

Επιπλέον, η σελίδα της Πρεσβείας στο Facebook έχει ξεκινήσει μια συγχαρητήρια στήλη δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες της να στείλουν τις ευχές τους και να λάβουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό. Δύο νικητές θα κερδίσουν από ένα Mp4 Digital Media Player και ένα αναμνηστικό κέρμα από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Αποκλειστικό περιεχόμενο θα μεταφέρεται, επίσης, στο κοινό μέσω του Twitter και του Flickr  της Πρεσβείας.

Σημειώσεις
•    www.direct.gov.uk/RoyalWedding, περιέχει πρακτικές πληροφορίες για όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Λονδίνο για να συμμετέχουν ή να οργανώσουν την δική τους εκδήλωση στην τοπική τους κοινότητα.
•    Ο Πριγκιπικός Γάμος είναι η αρχή μιας σειράς βρετανικών εορτών. Το 2012 θα είναι το Έτος του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου: η 60ή επέτειος ενθρόνισης της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Τον Ιούνιο του 2012, θα υπάρξουν εορταστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα για τα 60 χρόνια της βασιλείας της, δεύτερης σε διάρκεια στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από τα 63 χρόνια βασιλείας της Βασίλισσας Βικτωρίας. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2012, το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή: skai.gr