O βασιλικός γάμος ζωντανά σε YouTube, Twitter, Facebook και Flickr (video)

O γάμος του πρίγκηπα της Βρετανίας Γουίλιαμ με την Κέϊτ Μίντλετον θα μεταδοθεί ζωντανά στο Διαδίκτυο μέσω επίσημου βασιλικού καναλιού στο YouTube. Είναι η πρώτη φορά που ένας βασιλικός γάμος θα μεταδοθεί online.

H τελετή θα διεξαχθεί στις 29 Απρίλη και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα 2 δισεκατομμυρίων θεατών απ'όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς θα δουν την τελετή online στη διεύθυνση www.youtube.com/theroyalchannel, όπου θα μπορούν να δουν επίσης ένα ζωντανό multimedia blog το οποίο θα διαχειρίζονται επίσημοι εκπρόσωποι του βασιλικού ζεύγους. Το blog θα περιέχει ιστορικές πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο αλλά και σύνδεση με το Twitter.

H μετάδοση στο YouTube θα είναι ίδια με αυτή του BBC χωρίς όμως σχολιασμό. Η υπηρεσία liveblogging θα τρέξει για πρώτη φορά σε κανάλι YouTube για οποιαδήποτε εκδήλωση. Επίσης, το YouTube θα φιλοξενήσει "βιβλίο υπογραφών" του γάμου όπου οι θεατές θα μπορούν να αναρτούν τα δικά τους βίντεο με ευχές για το ζεύγος.

Φωτογραφίες που σχετίζονται με το γάμο θα κυκλοφορήσουν μέσω την online υπηρεσία ανταλλαγής φωτογραφιών Flickr, ενώ ανακοινώσεις σχετικά με τη μεγάλη μέρα θα δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα www.officialroyalwedding2011.org.

Ο λογαριασμός @ClarenceHouse θα αποστέλλει σχετικά μηνύματα στο Twitter, ενώ όποιος χρήστης της ίδιας υπηρεσίας το επιθυμεί, μπορεί να αναφέρεται στην βασιλική τελετή με το hashtag #rw2011.

Η βασιλική οικογένεια κάνει εκτεταμένη χρήση του Διαδικτύου και υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για να έρθει πιο κοντά στον βρετανικό λαό μετά από δημοσκοπήσεις που την έφερναν εκτός της σύγχρονης καθημερινότητας. Διατηρεί μια σελίδα στο Facebook (www.facebook.com/TheBritishMonarchy) όπου οι χρήστες μπορούν να δηλώσουν αν θα "παραβρεθούν" στον γάμο.



Πηγή: skai.gr