Οι επιστολές του Τζον Λένον θα δημοσιευθούν σε βιβλίο

Η Γιόκο Όνο έδωσε άδεια για την πρώτη συλλογή των επιστολών του Τζον Λένον που πρόκειται να δημοσιευθεί, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο εκδότης της Little, Brown and Company.

Το βιβλίο θα έχει τον τίτλο «The Lennon Letters» και θα δημοσιευθεί τον Οκτώβρη του 2012 και θα περιλαμβάνει εκατοντάδες επιστολές και καρτ-ποστάλ του διάσημου "Σκαθαριού" που έγραψε σε φίλους, στην οικογένειά του, σε εφημερίδες και οργανώσεις.

Η επεξεργασιά του υλικού πραγματοποιήθηκε από τον Βρετανό δημοσιογράφο Χάντερ Ντέϊβις, ο οποίος έχει γράψει και την μοναδική εξουσιοδοτημένη βιογραφία των  Beatles. Τα γράμματα θα είναι με χρονολογική σειρά για να δώσουν μια αίσθηση της ζωής του μουσικού.

«Για πρώτη φορά, η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο,  έδωσε την άδεια να δημοσιευτεί μια επιλογή από επιστολές του» δήλωσε ο εκδότης σε μια δήλωση ενώ περιέγραψε το βιβλίο ως «ένα εκδοτικό διεθνές γεγονός».

Ο Λένον δολοφονήθηκε έξω από το διαμέρισμά του στην Νέα Υόρκη τον Δεκέμβρη του 1980 από τον ψυχικά διαταραγμένο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν. Ήταν μόλις 40 ετών.

Μια εκπρόσωπος της Little, Brown and Company δεν έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα των επιστολών που θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο, ούτε πόσα από αυτά βρίσκονταν στην κατοχή της Όνο. Με τα χρόνια πολλές από τις επιστολές του Λένον έχουν πωληθεί σε εμπόρους και συλλέκτες μέσω δημοπρασιών σε όλον το κόσμο.

Στη Βρετανία το βιβλίο θα δημοσιευθεί από την Weidenfeld & Nicolson.
Πηγή: skai.gr