20 χρόνια Απλό Θέατρο

Είκοσι χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το «Απλό Θέατρο» του Αντώνη Αντύπα που μιλά στον ΣΚΑΪ και τη Μάνια Ζούση για την εντιμότητα και τη συνέπεια απέναντι στο κοινό, για τα έργα με τις ανθρώπινες συγκρούσεις που τον ενδιαφέρουν, για τους ηθοποιούς και τους συγγραφείς που αγαπά και τιμά, αλλά και για την σύντροφό του Ελένη Καραίνδρου που υπογράφει μουσικά τις παραστάσεις του.

Το Απλό Θέατρο από το 1990 μέχρι και την φετινή θεατρική περίοδο έχει να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό ρεπερτόριο με κλασικά και σύγχρονα έργα, με Ελληνικά έργα και κυρίως με έργα άπαιχτα στην Ελλάδα.

Έχει παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα 23 έργα και έχει κάνει γνωστούς στο κοινό σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς όπως οι Στιγκ Ντάγκερμαν, Χέρμαν Μπρόχ, Ίταλο Σβέβο, Ρόνα Μουνρό, Τζο Πένχολ κ.α.

Το 1994, ο Αντώνης Αντύπας δημιούργησε μια δεύτερη θεατρική σκηνή στον ίδιο χώρο δίνοντας βήμα σε πρωτοποριακές και πειραματικές μορφές θεατρικής αναζήτησης.

Από το 1990 μέχρι σήμερα παρουσίασε με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Φάσμα στις δύο θεατρικές σκηνές 34 δικές του παραγωγές, υπογράφοντας την σκηνοθεσία ο ίδιος σε 20 από αυτές, ενώ για τις υπόλοιπες ανέθεσε την σκηνοθεσία σε άλλους σκηνοθέτες, όπως οι: Ρούλα Πατεράκη, Νικαίτη Κοντούρη, Βίκτωρ Αρδίττης, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Έφη Θεοδώρου, Πάνος Παπαδόπουλος κ.α.

Παράλληλα, μέσα από τις σκηνοθεσίες του Αντώνη Αντύπα, έχει συντελέσει ώστε να γίνει γνωστό στην Ελλάδα το έργο δύο κορυφαίων σύγχρονων συγγραφέων, του Βρετανού Χάρολντ Πίντερ και του Ιρλανδού Μπράιαν Φρίελ.

Το Απλό Θέατρο αποτελεί μια δυνατή αναφορά στο χώρο του θεατρικού γίγνεσθαι.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2011 στις δύο σκηνές του ανεβαίνουν οι παραστάσεις Επιστάτης, του Χάρολντ Πίντερ και Ευτυχισμένες Μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ.

Διαβάστε περισσότερα για το Απλό Θέατρο ΕΔΩ και για τις παραστάσεις που παίζονται αυτή την περίοδο ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr